Ofte stillede spørgsmål

Home > Spørgsmål og svar > Hvilket tastatur skal jeg benytte til mine computerbaserede tests?

Hvilket tastatur skal jeg benytte til mine computerbaserede tests?

Til multiple choice-prøver på computer (herunder e-mailindbakketestene) har ansøgerne ikke brug for tastatur.

Til casestudiet og den skriftlige opgave inden for området får du som standard udleveret et tastatur, der svarer til dit andet sprog. I invitationen bliver du bedt om at tjekke og om nødvendigt ændre dit tastaturvalg.

Hvis du vælger et andet tastatur end standardtastaturet, kan det være, at visse tastaturgenveje til accenter/specialtegn ikke er tilgængelige. Få vist listen over de mest almindelige specialtegn, der understøttes af testmiljøet, og som kan tastes ved at bruge Alt-tasten sammen med det numeriske tastatur. Denne liste kan også fås efter anmodning i testcentrene.

Til oversættelsesprøverne får du som standard udleveret et tastatur, der svarer til dit første sprog (sproget i udvælgelsesprøven). Du får ikke mulighed for at bede om et andet tastatur. Hvis der er tale om nationale varianter af tastaturer (til prøver på bulgarsk, fransk og hollandsk), vil du få mulighed for at vælge dit foretrukne tastatur. Du vil få yderligere information om dette i invitationen.

Det er vigtigt, at du vælger tastatur med omhu og tager højde for, hvilket sprog din prøve afholdes på. Når du først har valgt tastatur, kan det ikke ændres – heller ikke inden fristens udløb.

Hvis der skal bruges tastatur til en prøve, bedes du, inden du går i gang med prøven, sikre dig, at du har fået udleveret det rigtige tastatur.

Fik du svar på dit spørgsmål?

Ja Nej