Najčešća pitanja

Home > Najčešća pitanja > Kojom ću se tipkovnicom služiti na računalnim testovima?

Kojom ću se tipkovnicom služiti na računalnim testovima?

Za testove s višestrukim izborom odgovora (uključujući testove simulacije e-sandučića) tipkovnica vam neće biti potrebna.

Za studiju slučaja i pismeni test iz područja struke dodijelit će vam tipkovnica u skladu s vašim jezikom 2. U pozivnom pismu dobit ćete mogućnost da je provjerite i eventualno promijenite.

Odaberete li drukčiju tipkovnicu, možda vam neće biti dostupni neki znakovi s naglaskom ili posebni znakovi ili prečaci za te znakove. Ovdje možete vidjeti najčešće posebne znakove koji su dostupni u okruženju testiranja, a mogu se dobiti pritiskom na tipku Alt zajedno s odgovarajućim brojevima s numeričke tipkovnice. Taj je popis na zahtjev dostupan i u ispitnim centrima.

Za testove prevođenja dodijelit će vam se tipkovnica koja odgovara vašem jeziku 1 (jeziku natječaja) te nećete imati mogućnosti zatražiti drukčiju tipkovnicu. Ako za vašu zemlju postoji više tipkovnica (BG, BE, NL) moći ćete izabrati kojom se tipkovnicom želite služiti. Dodatna objašnjenja dobit ćete u pozivnom pismu.

Pri odabiru tipkovnice dobro razmislite i uzmite u obzir jezik testiranja. Odabrana tipkovnica ne može se promijeniti, čak ni ako se zahtjev podnese na vrijeme.

Prije početka testa za koji je potrebna tipkovnica provjerite je li vam dodijeljena prava tipkovnica.

Jeste li pronašli odgovor?

Da Ne