Gyakran feltett kérdések

Home > Gyakran feltett kérdések > Milyen billentyűzetet fogok használni a számítógépes tesztek során?

Milyen billentyűzetet fogok használni a számítógépes tesztek során?

A feleletválasztós tesztekhez (ideértve az elektronikus iratrendezést is) a pályázóknak nincs szükségük billentyűzetre.

Az esettanulmányhoz és az adott írásbeli vizsgához a pályázók olyan billentyűzetet kapnak, amelynek nyelvkiosztása a pályázók második nyelvének felel meg. A meghívólevélben felkérjük a pályázókat, hogy ellenőrizzék a billentyűzetre vonatkozó információkat, és adott esetben kérelmezzenek másik nyelvű billentyűzetet.

Ha Ön az alapértelmezett billentyűzettől eltérő billentyűzetet választ, akkor előfordulhat, hogy nem mindegyik ékezetes betűt/speciális karaktert tudja a megadott billentyűkombinációkkal megjeleníteni. Tekintse meg a vizsgakörnyezet által támogatott leggyakoribb speciális karakterek listáját! Az egyes karaktereket az Alt gombbal és a megfelelő numerikus billentyűvel lehet megjeleníteni. A listát kérésre a vizsgaközpontok is rendelkezésre bocsátják.

A fordítási vizsgákhoz a pályázók alapesetben olyan billentyűzetet kapnak, amelynek nyelvkiosztása a pályázók első nyelvének (a versenyvizsga nyelvének) felel meg. Más nyelvű billentyűzetet nem lehet kérelmezni. Ha az adott nyelven (BG, FR, NL) többféle billentyűzetkiosztás is létezik, akkor Ön választhat, hogy melyik típusút szeretné használni. Bővebb információkat a meghívólevélben olvashat.

A billentyűzetet gondosan és körültekintően, a vizsga nyelvét figyelembe véve válassza ki! Módosítani utólag már nem lehet, még a határidőn belül sem.

A billentyűzetet igénylő feladatok megkezdése előtt győződjön meg róla, hogy valóban a megfelelő billentyűzetet kapta.

Hasznos volt-e ez a válasz?

Igen Nem