Veelgestelde vragen

Home > Veelgestelde vragen > Wat voor een toetsenbord krijg ik bij de tests op de computer?

Wat voor een toetsenbord krijg ik bij de tests op de computer?

Voor de meerkeuzevragen en de opdracht met de e-tray heeft u geen toetsenbord nodig.

Voor de casestudy en de schriftelijke test op uw vakgebied krijgt u een toetsenbord met de standaardtoetsenbordindeling voor uw tweede taal (taal 2). In de uitnodiging wordt u eraan herinnerd dat u dit moet controleren en zo nodig veranderen.

Als u om een afwijkende toetsenbordindeling vraagt, kan het gebeuren dat bepaalde shortcuts, accenten en/of speciale tekens ontbreken. Er is een lijst van de meest gangbare speciale tekens die u in het examencentrum kunt intoetsen door de Alt-toets te combineren met het numerieke toetsenbord (ASCII-codes). Deze lijst is op verzoek ook verkrijgbaar in de examencentra.

Voor vertaaltests krijgt u een toetsenbord met de standaardindeling voor uw eerste taal (taal 1, de taal van het vergelijkend onderzoek). Dit kunt u niet veranderen. Zijn er in uw taalgebied verschillende toetsenborden in gebruik (BG, FR, NL) dan mag u wel uw toetsenbord kiezen. Meer uitleg staat in de uitnodiging.

Denk goed na voordat u uw toetsenbord kiest. Houd rekening met de taal van de proeven. Heeft u eenmaal een keuze gemaakt, dan kunt u die niet meer wijzigen, ook al is de deadline nog niet verstreken.

Heeft u voor een bepaalde test het toetsenbord nodig, controleer dan voor aanvang van de test of u het juiste toetsenbord heeft gekregen.

Vond u dit antwoord nuttig?

Ja Nee