Veelgestelde vragen

Home > Veelgestelde vragen > Case study > Wat voor een toetsenbord krijg ik bij de tests op de computer?

Wat voor een toetsenbord krijg ik bij de tests op de computer?

Categorieën veelgestelde vragen: 

Voor de meerkeuzevragen en de opdracht met de e-tray heeft u geen toetsenbord nodig.

Voor de casestudy en de schriftelijke test op uw vakgebied krijgt u een toetsenbord met de standaardtoetsenbordindeling voor uw tweede taal (taal 2). In de uitnodiging wordt u eraan herinnerd dat u dit moet controleren en zo nodig veranderen.

Als u om een afwijkende toetsenbordindeling vraagt, kan het gebeuren dat bepaalde shortcuts, accenten en/of speciale tekens ontbreken. Er is een lijst van de meest gangbare speciale tekens die u in het examencentrum kunt intoetsen door de Alt-toets te combineren met het numerieke toetsenbord (ASCII-codes). Deze lijst is op verzoek ook verkrijgbaar in de examencentra.

Voor vertaaltests krijgt u een toetsenbord met de standaardindeling voor uw eerste taal (taal 1, de taal van het vergelijkend onderzoek). Dit kunt u niet veranderen. Zijn er in uw taalgebied verschillende toetsenborden in gebruik (BG, FR, NL) dan mag u wel uw toetsenbord kiezen. Meer uitleg staat in de uitnodiging.

Denk goed na voordat u uw toetsenbord kiest. Houd rekening met de taal van de proeven. Heeft u eenmaal een keuze gemaakt, dan kunt u die niet meer wijzigen, ook al is de deadline nog niet verstreken.

Heeft u voor een bepaalde test het toetsenbord nodig, controleer dan voor aanvang van de test of u het juiste toetsenbord heeft gekregen.

Vond u dit antwoord nuttig?

Ja Nee