Întrebări și răspunsuri

Home > Întrebări și răspunsuri > Ce tastatură voi putea utiliza pentru testele pe calculator?

Ce tastatură voi putea utiliza pentru testele pe calculator?

Pentru testele pe calculator cu variante multiple de răspuns (inclusiv testele „e-tray”), candidații nu au nevoie de tastatură.

Pentru studiul de caz și testul de competențe în scris, veți primi implicit o tastatură potrivită pentru limba 2. În scrisoarea de invitație vi se va cere să verificați și, dacă este necesar, să modificați opțiunea privind tastatura.

Dacă alegeți o tastatură cu o altă configurație decât cea implicită, este posibil ca unele comenzi rapide pentru caractere speciale/diacritice să nu mai fie disponibile. Puteți consulta lista celor mai comune caractere speciale care sunt recunoscute în mediul de testare și pot fi introduse prin combinarea tastei Alt cu tastele numerice. Această listă poate fi obținută la cerere și la centrele de testare.

Pentru testele de traducere, veți primi implicit o tastatură pentru limba 1 (limba de concurs) - nu există nicio opțiune alternativă. În cazul limbilor pentru care există mai multe variante de structură a tastaturii (BG, FR, NL), veți putea alege opțiunea preferată. Vă vom comunica mai multe informații în scrisoarea de invitație.

Fiți foarte atenți când alegeți tipul de tastatură – trebuie să țineți cont de limba în care veți efectua testul. Odată ales, acesta nu mai poate fi modificat, chiar dacă termenul-limită nu a expirat.

Pentru testele care necesită o tastatură, asigurați-vă înainte de începerea testului că tastatura care v-a fost alocată este corectă.

V-a ajutat acest răspuns?

Da Nu