Gyakran feltett kérdések

Home > Gyakran feltett kérdések > EPSO tests: myths and facts > Nagyobb eséllyel szerepelhetek egy kiválasztási eljáráson, ha már az uniós intézményeknél dolgozom.

Nagyobb eséllyel szerepelhetek egy kiválasztási eljáráson, ha már az uniós intézményeknél dolgozom.

Az EPSO elsősorban olyan nyílt kiválasztási eljárásokat szervez, amelyekre az EU-ból bárki jelentkezhet. A vizsgák semelyik szakaszában sem teszünk különbséget a belső és a külső pályázók között, akiket mind névtelenül értékelünk, legyen szó a számítógépes tesztekről, a tehetségszűrő szakaszról (Talent Screener) vagy az írásbeli vizsgákról stb.

A pályázók által elvégzendő feladatok egymással egyenértékűek és mindenkire ugyanazok a pályázati feltételek vonatkoznak.

A személyzeti szabályzat (az európai uniós közszolgálat szabályait, elveit és munkafeltételeit rögzítő hivatalos dokumentum) egyértelműen meghatározza a versenyvizsgák szervezésének jogi keretét. A nyílt versenyvizsgák az EU összes polgára előtt nyitva állnak, míg az ún. belső versenyvizsgákon csak azok a pályázók vehetnek részt, akik már az intézményeknél dolgoznak. A nyílt versenyvizsgákon a belső pályázókat semmilyen előnyben nem részesítjük, hiszen ez egyértelműen sértené az egyenlő bánásmód elvét.

Hasznos volt-e ez a válasz?

Igen Nem