Ofte stillede spørgsmål

Forside > Spørgsmål og svar > Hvilket sprog skal jeg udfylde min ansøgningsformular på?

Hvilket sprog skal jeg udfylde min ansøgningsformular på?

Spørgsmålskategorier: 

De sprogvalg, du træffer i ansøgningsformularen, kommer til at afgøre, hvilke sprog du skal bruge i de forskellige trin af udvælgelsesprøven eller udvælgelsesproceduren, samt hvilket sprog du skal udfylde selve formularen på.

Læs mere om, hvilke sprog du kan vælge imellem i din udvælgelsesprocedure, og hvilket niveau der kræves, i meddelelsen om udvælgelsesprøve eller indkaldelsen af interessetilkendegivelser.

Du kan frit vælge mellem de tilbudte sprog, men vær opmærksom på, at udvælgelseskomitéen og de ansættende tjenestegrene arbejder på et begrænset antal fællessprog (de mest udbredte EU-sprog), og du opfordres derfor til at indsende din ansøgningsformular på et af disse sprog for at lette udvælgelsen og/eller ansættelsen senere i forløbet.

Hvis du består en udvælgelsesprøve, og du har udfyldt ansøgningsformularen på et andet sprog, vil du blive bedt om at indsende en oversættelse af din ansøgningsformular til et af fællessprogene.

Medlemmerne af udvælgelseskomitéen og repræsentanterne for de ansættende tjenestegrene er ansatte i EU's institutioner. Som vejledning, finder du herunder de sprog, som det nuværende personale har angivet kendskab til:

Sprog

Angivet i % af EU’s ansatte

EN

English

87,2 %

FR

français

76,6 %

DE

Deutsch

24,6 %

NL

Nederlands

16,4 %

IT

italiano

15,5 %

ES

español

15,1 %

PL

polski

5,3 %

EL

ελληνικά

4,5 %

RO

română

3,9 %

PT

português

3,6 %

SV

svenska

3,2 %

HU

magyar

2,9 %

FI

suomi

2,7 %

BG

български

2,7 %

CS

čeština

2,6 %

DA

dansk

2,1 %

SK

slovenčina

1,8 %

LT

lietuvių

1,5 %

SL

slovenščina

1,2 %

LV

latviešu

1,2 %

ET

eesti

1,1 %

HR

hrvatski

0,8 %

MT

Malti

0,8 %

GA

Gaeilge

0,4 %

Fik du svar på dit spørgsmål?

Ja Nej