Usein kysyttyä

Etusivu > Usein kysyttyä > Millä kielellä hakemuslomake on täytettävä?

Millä kielellä hakemuslomake on täytettävä?

Kysymysluokat: 

Hakemuslomakkeessa tehdyt kielivalinnat määrittelevät sen, mitä kieliä kilpailun tai valintamenettelyn eri vaiheissa käytetään ja millä kielellä hakemuslomake täytetään.

Lisätietoja kussakin valintamenettelyssä käytettävistä kielistä sekä kielitaitovaatimuksista on kilpailuilmoituksessa ja kiinnostuksenilmaisupyynnössä.

Voit valita minkä tahansa tarjotuista kielistä, mutta muista, että valintalautakunta ja palvelukseen ottavat yksiköt käyttävät työssään vain muutamia työkieliä (useimpien osaamia EU:n virallisia kieliä). Tästä syystä hakemus kannattaa täyttää jollakin näistä kielistä, sillä se helpottaa valintamenettelyn läpivientiä ja mahdollista palvelukseenottoa.

Jos läpäiset valintamenettelyn ja olet hakuvaiheessa täyttänyt hakemuslomakkeen jollakin muulla kielellä, sinun on toimitettava lomakkeestasi käännös jollakin työkielistä.

Valintalautakunta ja henkilöstöä rekrytoivat yksiköt käyttävät apunaan EU:n toimielinten palveluksessa olevaa henkilöstöä. Seuraavasta taulukosta käy ilmi, kuinka suuri osa toimielinten nykyisestä henkilöstöstä on ilmoittanut osaavansa EU:n virallisia kieliä:


Kieli

 Kieltä osaavien osuus EU:n henkilöstöstä

EN

englanti

87,2 %

FR

ranska

76,6 %

DE

saksa

24,6 %

NL

hollanti

16,4 %

IT

italia

15,5 %

ES

espanja

15,1 %

PL

puola

5,3 %

EL

kreikka

4,5 %

RO

romania

3,9 %

PT

portugali

3,6 %

SV

ruotsi

3,2 %

HU

unkari

2,9 %

FI

suomi

2,7 %

BG

bulgaria

2,7 %

CS

tšekki

2,6 %

DA

tanska

2,1 %

SK

slovakki

1,8 %

LT

liettua

1,5 %

SL

sloveeni

1,2 %

LV

latvia

1,2 %

ET

viro

1,1 %

HR

kroaatti

0,8 %

MT

malta

0,8 %

GA

iiri

0,4 %

Oliko tästä vastauksesta apua?

Kyllä En