Gyakran feltett kérdések

Kezdőlap > Gyakran feltett kérdések > Melyik nyelven kell kitöltenem a jelentkezési lapot?

Melyik nyelven kell kitöltenem a jelentkezési lapot?

Kérdéskategóriák: 

A jelentkezési lapon Ön által megadott nyelvek határozzák meg, hogy a versenyvizsga vagy a kiválasztási eljárás különböző szakaszaiban mely nyelveken fog vizsgázni, és hogy melyik nyelven kell kitöltenie a jelentkezési lapot.

Részletes információkért azzal kapcsolatban, hogy az adott kiválasztási eljárás keretében mely nyelvek választhatók és milyen szintű nyelvismeretre van szükség, kérjük, olvassa el a versenyvizsga-felhívást vagy a pályázati felhívást.

Ön a kínált nyelvek közül bármelyiket választhatja, de ne feledje, hogy a vizsgabizottság és a munkaerő-felvételt hirdető szervezeti egységek korlátozott számú közvetítő nyelven járnak el (a legszélesebb körben használt uniós hivatalos nyelveken), ezért nagyban megkönnyítené a majdani kiválasztási és/vagy felvételi eljárást, ha Ön a jelentkezési lapot e nyelvek valamelyikén töltené ki.

A kiválasztási eljáráson sikeres pályázók felkérést kapnak, hogy amennyiben nem a közvetítő nyelvek valamelyikén töltötték ki a jelentkezési lapot, nyújtsák be annak egy, a közvetítő nyelvek valamelyikére lefordított változatát.

A vizsgabizottság és a munkaerő-felvételt hirdető szervezeti egységek munkáját az uniós intézmények munkatársai segítik. Az alábbiakban ismertetjük, hogy az uniós intézmények jelenlegi munkatársai saját bevallásuk alapján mely nyelveket ismerik:


Nyelv

 Az adott nyelvet saját bevallásuk szerint ismerő uniós munkatársak részaránya (%)

EN

angol

87,2%

FR

francia

76,6%

DE

német

24,6%

NL

holland

16,4%

IT

olasz

15,5%

ES

spanyol

15,1%

PL

lengyel

5,3%

EL

görög

4,5%

RO

román

3,9%

PT

portugál

3,6%

SV

svéd

3,2%

HU

magyar

2,9%

FI

finn

2,7%

BG

bolgár

2,7%

CS

cseh

2,6%

DA

dán

2,1%

SK

szlovák

1,8%

LT

litván

1,5%

SL

szlovén

1,2%

LV

lett

1,2%

ET

észt

1,1%

HR

horvát

0,8%

MT

máltai

0,8%

GA

ír

0,4%

Hasznos volt-e ez a válasz?

Igen Nem