Veelgestelde vragen

Startseite > Veelgestelde vragen > In welke taal moet ik mijn sollicitatieformulier invullen?

In welke taal moet ik mijn sollicitatieformulier invullen?

Categorieën veelgestelde vragen: 

De talen die u in uw sollicitatieformulier kiest, bepalen ook in welke talen u de verschillende fasen van het vergelijkend onderzoek of de selectieprocedure moet afleggen en in welke taal u het sollicitatieformulier moet invullen.

Meer informatie over het talenbeleid bij de selectieprocedure waar u aan meedoet en de vereiste talenkennis vindt u in de aankondiging van het vergelijkend onderzoek of de oproep tot het indienen van blijken van belangstelling.

U kunt elk van de aangeboden talen kiezen, maar besef wel dat de jury en de aanwervende diensten in een beperkt aantal voertalen (de meeste gangbare officiële talen van de EU) werken. We moedigen u daarom aan uw aanvraagformulier in één van deze talen in te vullen. Dat maakt de selectieprocedure en uw eventuele aanwerving later makkelijker.

Als u slaagt voor de selectieprocedure en uw sollicitatieformulier in een andere taal heeft ingevuld, zullen wij u vragen om een vertaling van uw sollicitatieformulier in een van de voertalen.

De jury en de aanwervende diensten bestaan uit personeelsleden van de EU-instellingen. Hieronder vindt u voor alle officiële EU-talen welk deel van het personeel de betrokken taal zegt te beheersen:


Taal

 Opgegeven door ...% van het EU-personeel

EN

Engels

87,2%

FR

Frans

76,6%

DE

Duits

24,6%

NL

Nederlands

16,4 %

IT

Italiaans

15,5 %

ES

Spaans

15,1 %

PL

Pools

5,3 %

EL

Grieks

4,5 %

RO

Roemeens

3,9 %

PT

Portugees

3,6 %

SV

Zweeds

3,2 %

HU

Hongaars

2,9 %

FI

Fins

2,7 %

BG

Bulgaars

2,7 %

CS

Tsjechisch

2,6 %

DA

Deens

2,1 %

SK

Slowaaks

1,8 %

LT

Litouws

1,5 %

SL

Sloveens

1,2 %

LV

Lets

1,2 %

ET

Ests

1,1 %

HR

Kroatisch

0,8 %

MT

Maltees

0,8 %

GA

Iers

0,4 %

Vond u dit antwoord nuttig?

Ja Nee