Întrebări și răspunsuri

Acasă > Întrebări și răspunsuri > În ce limbă trebuie să completez formularul de candidatură?

În ce limbă trebuie să completez formularul de candidatură?

Categorii de întrebări: 

Limbile pe care le alegeți în formularul de candidatură vor determina limbile în care veți susține diferitele etape ale concursului sau ale procedurii de selecție și limba în care trebuie să completați formularul de candidatură.

Citiți anunțul de concurs sau cererea de exprimare a interesului pentru a vedea în ce limbi se poate susține respectiva procedură de selecție și la ce nivel trebuie cunoscute acestea.

Puteți alege oricare din limbile propuse, dar nu uitați că atât comisia de evaluare, cât și serviciile de recrutare lucrează într-un număr limitat de limbi vehiculare (cele mai utilizate limbi oficiale ale UE). Prin urmare, vă încurajăm să trimiteți formularul de candidatură în una din aceste limbi, pentru a facilita derularea etapelor ulterioare din cadrul procedurii de selecție și/sau recrutare.

Dacă treceți cu succes de procedura de selecție și ați completat formularul într-o limbă care nu se numără printre cele vehiculare, vi se va cere să furnizați o traducere a formularului de candidatură într-o limbă vehiculară.

Membrii comisiei de evaluare și ai serviciilor de recrutare sunt funcționari ai instituțiilor UE. Cu titlu informativ, vă oferim mai jos o listă cu limbile pe care personalul actual al instituțiilor UE a declarat că le cunoaște:


Limba

Declarată de ... % din personalul UE

EN

English

87,2 %

FR

français

76,6 %

DE

Deutsch

24,6 %

NL

Nederlands

16,4 %

IT

italiano

15,5 %

ES

español

15,1 %

PL

polski

5,3 %

EL

ελληνικά

4,5 %

RO

română

3,9 %

PT

português

3,6 %

SV

svenska

3,2 %

HU

magyar

2,9 %

FI

suomi

2,7 %

BG

български

2,7 %

CS

čeština

2,6 %

DA

dansk

2,1 %

SK

slovenčina

1,8 %

LT

lietuvių

1,5 %

SL

slovenščina

1,2 %

LV

latviešu

1,2 %

ET

eesti

1,1 %

HR

hrvatski

0,8 %

MT

Malti

0,8 %

GA

Gaeilge

0,4 %

V-a ajutat acest răspuns?

Da Nu