Gyakran feltett kérdések

Home > Gyakran feltett kérdések > Secretaries/Clerks 2017 > Milyen nyelven fognak vizsgázni azok a pályázók, akik a titkárok és irodai alkalmazottak számára kiírt versenyvizsgára jelentkeztek?

Milyen nyelven fognak vizsgázni azok a pályázók, akik a titkárok és irodai alkalmazottak számára kiírt versenyvizsgára jelentkeztek?

Kérdéskategóriák: 

A titkárok és irodai alkalmazottak számára kiírt versenyvizsgára jelentkező pályázók két különböző nyelven fognak vizsgázni:

  • A nyelvi, matematikai-logikai és absztrakciós készséget felmérő teszteket az 1. nyelvükön kell kitölteniük, amely az Európai Unió 24 hivatalos nyelvének bármelyike lehet.
  • A többi számítógépes feleletválasztós tesztet a 2. nyelvükön kell letenniük.
  • Az értékelési szakasz feladatait a 2. nyelvükön kell elvégezniük. A 2. nyelvet a pályázóknak a közül az 5 nyelv közül kell kiválasztaniuk, amelyekről az EPSO megállapította, hogy a pályázók a leggyakrabban adták meg.
  • A jelentkezési lap második részét ezen a 2. nyelven kell kitölteni.

A pályázóknak legalább két hivatalos uniós nyelvet meg kell adniuk (melyek közül az egyiket legalább C1 szinten és a másikat legalább B2 szinten ismerik – a szintek meghatározását a közös európai nyelvi referenciakeret tartalmazza).

A vizsgák nyelveit nem az EPSO és az intézmények határozzák meg előre, hanem a pályázók által megadott nyelvek közül lesznek kiválasztva, figyelembe véve a munkaerőt felvenni kívánó szervezeti egységek és az intézmények érdekeit.

Hasznos volt-e ez a válasz?

Igen Nem