Usein kysyttyä

Etusivu > Usein kysyttyä > Voinko ilmoittaa kaikki osaamani kielet?

Voinko ilmoittaa kaikki osaamani kielet?

Kyllä. Haun ensimmäisessä vaiheessa voit ilmoittaa kaikki osaamasi EU:n viralliset kielet (vähintään 2 ja enintään 10).

Esimerkki: Kielitaitosi on seuraava:

  • ranska (erinomainen taso – C2)
  • hollanti (erinomainen taso – C2)
  • englanti (erittäin hyvä taso – C1)
  • saksa (keskitaso – B2)
  • portugali (alkeistaso – A1).

Tällainen kielivalikoima osoittaa, että olet hyvin kielitaitoinen henkilö. Voit ilmoittaa kaikki nämä kielet haun ensimmäisessä vaiheessa.

Ensimmäisen vaiheen jälkeen EPSO laatii luettelon niistä viidestä kielestä, joissa useimmilla hakijoilla on vähintään B2-tason kielitaito.

Haun toisessa vaiheessa hakijan on ilmoitettava, mitkä kaksi haun ensimmäisessä vaiheessa ilmoittamaansa kieltä hän valitsee koekielikseen.

  • Kieli 1: Suurin osa monivalintakokeista (kielellisen, numeerisen ja abstraktin päättelyn kokeet) suoritetaan hakijan kielellä 1, jonka on oltava jokin EU:n 24 virallisesta kielestä.
  • Kieli 2: Yksi monivalintakokeista (tilanteenarviointikykyä mittaava koe), postikoritehtävä (e-tray) ja arviointikeskusvaiheen kokeet tehdään jollakin muulla hakijan hakemuksessaan ilmoittamalla kielellä. Hakija valitsee kielen 2 niiden viiden kielen joukosta, jotka EPSO määrittelee kyseisen kilpailun hakijoiden yleisimmin osaamiksi kieliksi.

Esimerkkitapauksessa et voisi suorittaa mitään kokeista portugaliksi, koska kielitaitosi ei ole riittävän hyvä.

On syytä muistaa, että kieliä ei voi lisätä hakemuslomakkeen ensimmäisen osan validoinnin jälkeen. Jos hakija ei ole ilmoittanut osaavansa vähintään yhtä hakijoiden yleisimmin osaamista 5 kielestä haun ensimmäisessä vaiheessa, hän ei voi osallistua kilpailuun.

Oliko tästä vastauksesta apua?

Kyllä En