Gyakran feltett kérdések

Kezdőlap > Gyakran feltett kérdések > Megadhatom-e az összes olyan nyelvet, amelyet ismerek?

Megadhatom-e az összes olyan nyelvet, amelyet ismerek?

Igen, a jelentkezés első szakaszában alkalma nyílik arra, hogy megadja az Ön által ismert összes hivatalos európai uniós nyelvet (legalább kettőt, legfeljebb tízet).

Tegyük fel, hogy Ön az alábbi nyelveket beszéli:

  • Francia (mesterfokú nyelvhasználat, C2 szint)
  • Holland (mesterfokú nyelvhasználat, C2 szint)
  • Angol (magas szintű nyelvhasználat, C1 szint)
  • Német (önálló nyelvhasználat, B2 szint)
  • Portugál (alapszintű nyelvhasználat, A1 szint)

Először is gratulálunk, Ön valódi poliglott! Mindezeket a nyelveket megadhatja a jelentkezés első szakaszában.

Miután lezárult a jelentkezés első szakasza, az EPSO meg fogja állapítani, melyik az az öt nyelv, amelyet a megadott információk szerint a legtöbb jelentkező elsajátított legalább B2-es szinten.

A jelentkezés második szakaszában Önnek meg kell adnia azt a két nyelvet, amelyen a vizsgákat kívánja letenni (csak a jelentkezés első szakaszában megadott nyelvek közül választhat):

  • Első nyelv: A legtöbb feleletválasztós tesztet (nyelvi, matematikai-logikai és absztrakciós készséget felmérő teszteket) a pályázóknak az első nyelvükön kell kitölteniük, amely az EU 24 hivatalos nyelvének bármelyike lehet.
  • Második nyelv: Egy feleletválasztós teszt (a helyzetmegítélő képességet felmérő teszt), az elektronikus iratrendezési gyakorlat és az értékelőközpontbeli vizsgák nyelve a jelentkezésben megadott további nyelvek valamelyike lesz. A második nyelvet a pályázóknak a közül az 5 nyelv közül kell kiválasztaniuk, amelyekről az EPSO megállapította, hogy a pályázók a legnagyobb számban adták meg.

A fenti példát alapul véve Ön a portugált nem jelölheti meg egyik vizsganyelvként sem, mert nem ismeri ezt a nyelvet a kívánt szinten.

Ne feledje, hogy miután a jelentkezés első szakasza lezárult, nem adhat meg további nyelveket. Vagyis ha Ön (a jelentkezési lapon megadottak alapján) a választható öt nyelv közül egyiket sem adta meg a jelentkezés első szakaszában, nem fog tudni részt venni a versenyvizsga-eljárásban.

Hasznos volt-e ez a válasz?

Igen Nem