Veelgestelde vragen

Startseite > Veelgestelde vragen > Mag ik alle talen die ik spreek, ook opgeven?

Mag ik alle talen die ik spreek, ook opgeven?

Categorieën veelgestelde vragen: 

Tijdens de eerste fase van de sollicitatieprocedure mag u opgeven welke officiële talen van de Europese Unie u beheerst (minimaal 2, maximaal 10).

Stel dat u de volgende talen spreekt:

  • Frans (uitstekend – niveau C2)
  • Nederlands (uitstekend – niveau C2)
  • Engels (zeer goed – niveau C1)
  • Duits (redelijk goed – niveau B2)
  • Portugees (beginner – niveau A1)

Om te beginnen: van harte gefeliciteerd met uw indrukwekkende talenkennis! In de eerste fase vermeldt u dus al deze talen op het sollicitatieformulier.

Na de eerste fase kiest EPSO op basis van de formulieren van alle kandidaten de vijf meest genoemde talen (minimaal niveau B2).

In de tweede fase moet u, uit de talen die u in de eerste fase had opgegeven, de twee talen kiezen waarin u de tests wilt afleggen:

  • Taal 1: De meeste meerkeuzetests (die voor verbaal, numeriek en abstract redeneren) worden afgenomen in de door u opgegeven eerste taal, een van de 24 officiële talen van de Europese Unie.
  • Taal 2: Eén meerkeuzetest (de situatiebeoordelingstest), de postbakoefening (e-tray-test) en het assessment vinden plaats in een van de andere talen die u op het sollicitatieformulier heeft vermeld. U mag taal 2 zelf kiezen uit de vijf talen die volgens EPSO het vaakst zijn opgegeven door de deelnemers aan het vergelijkend onderzoek.

Nemen we het voorbeeld hierboven, dan kunt u Portugees voor geen enkele test kiezen omdat uw niveau te laag is.

Let op: Is uw formulier in de eerste fase eenmaal gevalideerd, dan kunt u geen talen meer toevoegen. Staat geen enkele taal die u in de eerste fase heeft ingevuld, op de lijst van vijf meest genoemde talen, dan kunt u niet deelnemen aan de rest van de procedure.

Vond u dit antwoord nuttig?

Ja Nee