Întrebări și răspunsuri

Acasă > Întrebări și răspunsuri > Pot declara toate limbile pe care le cunosc?

Pot declara toate limbile pe care le cunosc?

Da, în prima etapă a procedurii de înscriere puteți declara toate limbile oficiale ale Uniunii Europene pe care le cunoașteți (minimum 2 și maximum 10).

De exemplu, să presupunem că vorbiți următoarele limbi:

  • română (nivel excelent - C2)
  • franceză (nivel excelent - C2)
  • engleză (nivel foarte bun - C1)
  • germană (nivel intermediar - B2)
  • portugheză (nivel începător - A1)

Mai întâi de toate, trebuie să vă felicităm pentru multiplele dumneavoastră cunoștințe lingvistice! Puteți declara toate aceste limbi în prima etapă a procedurii de înscriere.

După prima etapă, EPSO va întocmi lista cu cele 5 limbi pentru care cei mai mulți candidați au declarat că dețin cel puțin nivelul B2 de cunoștințe.

În a doua etapă a procedurii de înscriere, trebuie să declarați 2 limbi pentru teste (acestea trebuie alese doar dintre limbile declarate anterior în prima etapă a procedurii de înscriere):

  • Limba 1: Majoritatea testelor cu variante multiple de răspuns (MCQ - teste de raționament verbal, numeric și abstract) se vor desfășura în prima limbă a candidatului, care trebuie să fie una din cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene.
  • Limba 2: Un test cu variante multiple de răspuns (MCQ - testul de analiză situațională), testul e-tray și testele de la centrul de evaluare se vor susține într-una din celelalte limbi pe care le-a indicat candidatul în formularul de înscriere. Candidatul va trebui să aleagă limba 2 dintre cele cinci limbi identificate de EPSO ca fiind cel mai des declarate de candidații la concurs.

Conform exemplului de mai sus, nu puteți susține niciun test în portugheză deoarece nivelul cunoștințelor dvs. în această limbă este prea scăzut.

Rețineți că nu puteți adăuga alte limbi după validarea primei etape a procedurii de înscriere. Cu alte cuvinte, dacă nu ați declarat cel puțin una dintre aceste 5 limbi în prima etapă a procedurii de înscriere, nu vi se permite să participați la concurs.

V-a ajutat acest răspuns?

Da Nu