Gyakran feltett kérdések

Kezdőlap > Gyakran feltett kérdések > Milyen szabályok érvényesek a vizsganyelvekre az általános versenyvizsgák kapcsán?

Milyen szabályok érvényesek a vizsganyelvekre az általános versenyvizsgák kapcsán?

Milyen nyelven kell letennem az általános versenyvizsgát?

Az általános versenyvizsgán a pályázóknak két különböző nyelven kell vizsgázniuk:

  • Első nyelv: A számítógépes feleletválasztós tesztek többségét (a nyelvi, matematikai-logikai és absztrakciós készséget felmérő teszteket) az első nyelvükön kell kitölteniük, amely az EU 24 hivatalos nyelvének valamelyike lehet.
  • Második nyelv: A helyzetmegítélő képességet felmérő számítógépes feleletválasztós teszt, az értékelőközpontbeli vizsgák és az elektronikus iratrendezési gyakorlat nyelve a jelentkezésben megadott további nyelvek valamelyike lesz. Miután az EPSO megállapította, melyik az az öt nyelv, melyet a pályázók a legnagyobb számban jelöltek be, a pályázóknak e közül az öt nyelv közül ki kell választaniuk a második nyelvüket.

A pályázóknak legalább két hivatalos uniós nyelvet meg kell adniuk (ezek közül az egyiket legalább B2 szinten, a másikat legalább C1 szinten kell ismerniük – a szintek meghatározását a közös európai nyelvi referenciakeret tartalmazza). A vizsgák nyelvei a pályázók által megadott nyelvek közül lesznek kiválasztva, figyelembe véve a munkaerőt felvenni kívánó szervezeti egységek és az intézmények érdekeit.

Nagyon fontos tehát, hogy a pályázók megadják azokat a nyelveket, amelyeken késznek érzi magukat a vizsgák letételére. Miután a regisztráció lezárult, a jelentkezéshez nem adható hozzá új nyelv.

Reference number: 

Hasznos volt-e ez a válasz?

Igen Nem