Întrebări și răspunsuri

Acasă > Întrebări și răspunsuri > Care este regimul lingvistic aplicabil concursurilor pentru posturi cu profil general?

Care este regimul lingvistic aplicabil concursurilor pentru posturi cu profil general?

În ce limbă susțin candidații testele din cadrul concursului pentru posturi cu profil general?

În două limbi diferite:

  • Limba 1: Majoritatea testelor cu variante multiple de răspuns (MCQ - teste de raționament verbal, numeric și abstract) se vor desfășura în prima limbă a candidatului, care trebuie să fie una din cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene.
  • Limba 2: Un test cu variante multiple de răspuns (MCQ - testul de analiză situațională), testul e-tray și testele de la centrul de evaluare se vor susține într-una din celelalte limbi pe care le-a indicat candidatul în formularul de înscriere. Candidatul va trebui să aleagă limba 2 dintre cele cinci limbi identificate de EPSO ca fiind cel mai des declarate de candidații la concurs.

Fiecare candidat trebuie să indice cel puțin două limbi oficiale ale Uniunii Europene (nivelul minim cerut: cel puțin o limbă la nivelul B2 sau la un nivel superior și o limbă la nivelul C1 sau la un nivel superior - a se vedea Cadrul european comun de referință pentru limbi). Limbile în care vor fi susținute testele vor fi alese în funcție de preferințele exprimate de candidați și de interesele serviciilor de recrutare și ale instituțiilor.

De aceea, este important să declarați limbile în care sunteți pregătit să susțineți testele. După ce ați parcurs prima etapă a procedurii de înscriere, nu veți mai putea adăuga nicio limbă la candidatura dumneavoastră.

Reference number: 

V-a ajutat acest răspuns?

Da Nu