Najčešća pitanja

Početna stranica > Najčešća pitanja > Imam invaliditet ili zdravstveni problem koji zahtijeva prilagodbu testova u okviru postupka odabira CAST/P. Što moram učiniti?

Imam invaliditet ili zdravstveni problem koji zahtijeva prilagodbu testova u okviru postupka odabira CAST/P. Što moram učiniti?

U obrascu za prijavu možete označiti posebne potrebe i tako zatražiti posebnu prilagodbu testova u okviru postupka odabira CAST/P. Morat ćete ispuniti i detaljan obrazac s informacijama o svojim posebnim potrebama te nam poslati relevantne popratne dokumente.

Bude li vam odobrena razumna prilagodba uvjeta za računalne testove, o tome ćemo vas obavijestiti prije datuma testiranja. U nekim bi slučajevima definiranje i organiziranje razumnih prilagodbi tih uvjeta moglo potrajati pa bismo vas mogli pozvati polažete testove u idućem razdoblju testiranja. U tom ćemo vas slučaju odmah obavijestiti.

EPSO će se pobrinuti da se svi kandidati odabrani u postupku predodabira pozovu i testiraju u najboljim mogućim uvjetima.

Ostale testove, kao što je intervju, organiziraju izravno institucije EU-a. Informacije o vašem stanju i posebnim potrebama nećemo dijeliti sa službama koje zapošljavaju novo osoblje. Ako nakon računalnih testova budete trebali posebne prilagodbe, molimo vas da o tome obavijestite službe koje zapošljavaju novo osoblje čim primite poziv na testove za zapošljavanje.

Jeste li pronašli odgovor?

Da Ne