Ofte stillede spørgsmål

Andet

Hvilken type kontrakt vil jeg få tilbudt?

Ved ansættelsen kan du blive tilbudt en såkaldt "3a"- eller "3b"-kontrakt, afhængig af tjenestens behov og de juridiske ordninger i den ansættende institution. Under punkt 5 i bilag III til indkaldelsen af interessetilkendegivelser kan du læse nærmere om ansættelseskontrakter.

mere

Hvad er startlønnen for kontraktansatte?

Månedlig grundløn (i euro) for en 40-timers arbejdsuge (pr. 1.7.2015), første løntrin: Ansættelsesgruppe IV (lønklasse 13-18): 3 246 - 6 020 euroAnsættelsesgruppe III (lønklasse 8-12): 2 536 - 4 156 euroAnsættelsesgruppe II (lønklasse 4-7): 1 980 - 2 869 euroAnsættelsesgruppe I (lønklasse 1-3): 1 907 - 2 869 euro Du kan læse mere om ansættelsesvilkårene i personalevedtægten og finde de seneste oplysninger om løn til tjenestemænd og kontraktansatte.

mere

Vil et godt testresultat forbedre mine chancer for ansættelse?

Nej. Resultatet af udvælgelsestesten er bestået eller ikke bestået. Det er kun dig, der kan se dine points (via din EPSO-konto). De ansættende tjenestegrene kan kun se, om du har bestået eller ej. De ansættende tjenestegrene må ikke bede dig om at bevise, at du har bestået EPSO-testen, da alle de nødvendige oplysninger om din status er tilgængelige for dem direkte i databasen over ansøgere.

mere

Kan jeg ændre indholdet af min ansøgning, når jeg har valideret den?

Bortset fra ved CAST Permanent (se mere om denne udvælgelsesprocedure) kan du ikke længere ændre indholdet af din ansøgning, når først den er valideret, da EPSO behandler dine data med det samme. Ansøgere af CAST Permanent opfordres til at ajourføre deres ansøgning hver sjette måned for at angive deres fortsatte interesse i udvælgelsesproceduren og forblive synlige for de ansættende tjenestegrene. Du kan når som helst uploade eller ajourføre dit CV i din EPSO-konto. Disse oplysninger bruges kun af de ansættende tjenestegrene og spiller ingen rolle i evalueringen eller vurderingen af din...

mere

Hvad er arbejdsopgaverne for en kontraktansat i EU's institutioner?

Kontraktansatte (CAST) udfører manuelt arbejde eller administrative støttefunktioner eller tilfører ekstra kapacitet på bestemte områder, hvor der er mangel på tjenestemænd med de rette kvalifikationer. Ansættelsen er tidsbegrænset. Den første kontrakt er ofte på seks til tolv måneder, alt efter hvilken type job der er tale om. I nogle EU-organer kan der være mulighed for at få forlænget kontrakten på ubestemt tid.

mere

Hvad betyder de forskellige ansættelsesgrupper?

Arbejdsopgaverne for kontraktansatte er meget forskelligartede og kræver forskellige kvalifikationer. De kan inddeles i fire grupper: I. manuelt arbejde og administrative støttefunktioner II. kontor-, sekretariats- og forvaltningsopgaver samt tilsvarende opgaver III. ekspeditions-, redaktions- og revisionsopgaver samt tilsvarende tekniske opgaver IV. administrations- og rådgivningsopgaver samt sproglige og tilsvarende tekniske opgaver. Læs mere i Europa-Kommissionens særlige regler for ansættelse af kontraktansatte

mere

Fandt du et svar?

Ja Nej