Najčešća pitanja

Drugo

Koja će mi vrsta ugovora biti ponuđena?

U trenutku zapošljavanja može vam se ponuditi ugovor u skladu s člankom 3.a ili 3.b, ovisno o potrebama službe i pravnim aranžmanima institucije koja zapošljava novo osoblje. Detaljne informacije o uvjetima ugovora možete pronaći u Prilogu III. točki 5. poziva na iskaz interesa.

Više

Kolika je početna plaća ugovornog osoblja?

Osnovna mjesečna plaća (u EUR) za radni tjedan od 40 sati (1.7.2015.), 1. stupanj: Funkcijska skupina IV. (razred 13 – 18): 3246 – 6020 EURFunkcijska skupina III. (razred 8 – 12): 2536 – 4156 EURFunkcijska skupina II. (razred 4 – 7): 1980 – 2869 EURFunkcijska skupina I. (razred 1 – 3): 1907 – 2869 EUR. Više informacija o uvjetima zapošljavanja možete pronaći u Pravilniku o osoblju, u kojem se nalaze i najnovije informacije o plaćama dužnosnika i ugovornog osoblja.

Više

Hoće li bolji rezultat na testu poboljšati moje izglede za zapošljavanje?

Ne, kod rezultata testova za odabir važno je samo jeste li prošli ili pali. Broj bodova koji ste postigli bit će vidljiv samo vama (preko vašeg EPSO računa). Službe koje zapošljavaju novo osoblje vidjet će samo je li kandidat prošao ili pao na testovima. Službe koje zapošljavaju novo osoblje neće vas tražiti da dostavite dokaze o uspješno položenim EPSO testovima jer su im sve informacije koje trebaju o vašem statusu dostupne izravno u bazi podataka kandidata.

Više

Mogu li izmijeniti sadržaj svoje prijave nakon što sam je potvrdio/potvrdila?

Osim u kontekstu stalnog postupka odabira CAST (više informacija o tom postupku odabira), nakon što prijavu potvrdite, više ne možete mijenjati njezin sadržaj jer EPSO odmah obrađuje podatke. Ako ste se prijavili za stalni postupak odabira CAST, podsjećamo vas da svoju prijavu morate ažurirati svakih šest mjeseci kako biste potvrdili svoj interes za sudjelovanje u tom postupku odabira i kako bi vaša prijava bila vidljiva službama koje zapošljavaju novo osoblje. Svoj životopis možete učitati ili ažurirati u svojem EPSO računu u bilo kojem trenutku. Međutim, on služi samo za informaciju...

Više

Koje su zadaće ugovornog osoblja u institucijama EU-a?

Ugovorno osoblje (CAST) zapošljava se radi obavljanja fizičkih poslova, poslova administrativne podrške ili kako bi se osigurali dodatni kapaciteti u područjima u kojima je nedovoljan broj stalno zaposlenog osoblja s traženim vještinama. Ugovorno se osoblje zapošljava na određeno vrijeme s određenim najdužim trajanjem ugovora, često s početnim ugovorom od 6 do 12 mjeseci, ovisno o vrsti posla. U nekim tijelima EU-a ugovor se može produljiti na neodređeno vrijeme.

Više

Što znače različite funkcijske skupine?

Ugovorno osoblje zapošljava se na razne poslove koji zahtijevaju različite kvalifikacije. Dijele se na četiri funkcijske skupine: I. fizički poslovi i poslovi administrativne podrške II. uredski i tajnički poslovi, poslovi uredskog poslovanja i ostali jednakovrijedni poslovi III. izvršni poslovi, sastavljanje tekstova, računovodstvo i ostali jednakovrijedni tehnički poslovi IV. administrativni, savjetnički, jezični i jednakovrijedni tehnički poslovi. Vidjeti posebna pravila Europske komisije za zapošljavanje ugovornog osoblja

Više

Jeste li pronašli odgovor?

Da Ne