Întrebări și răspunsuri

Altele

Ce tip de contract mi se va oferi?

La momentul recrutării, vi se poate propune un contract de tip „3a” sau „3b”, în funcție de nevoile serviciului și de regimul juridic al instituției care face recrutarea. Pentru informații detaliate cu privire la dispozițiile contractuale, a se vedea anexa III, punctul 5 din cererea de exprimare a interesului.

mai mult

Care este salariul de pornire pentru agenții contractuali?

Salariul lunar de bază (în EUR) pentru săptămâna de lucru de 40 de ore (1.7.2015), treapta 1: Grupa de funcții IV (gradele 13-18): 3246 - 6020 EURGrupa de funcții III (gradele 8-12): 2536 - 4156 EURGrupa de funcții II (gradele 4-7): 1980 - 2869 EURGrupa de funcții I (gradele 1-3): 1907-2 869 EUR Mai multe informații despre condițiile de muncă și despre salariile funcționarilor și ale agenților contractuali puteți găsi în Statutul funcționarilor.

mai mult

Dacă obțin un rezultat mai bun la teste voi avea mai multe șanse să fiu recrutat?

Nu. Rezultatele testelor de selecție sunt numai sub formă de „admis/respins”. Numai dumneavoastră veți putea vedea punctajul obținut (în contul EPSO). Serviciile de recrutare vor vedea doar dacă ați fost admis sau respins. Ele nu ar trebui să vă ceară să prezentați dovezi care să ateste că ați reușit la testele EPSO, deoarece pot accesa informațiile cu privire la statutul dumneavoastră direct în baza de date cu candidați.

mai mult

Pot să modific conținutul dosarului meu de candidatură odată ce a fost validat?

Cu excepția procedurii de selecție CAST Permanent (detalii despre această procedură), conținutul dosarului dumneavoastră de candidatură nu mai poate fi modificat după validare, deoarece EPSO va prelucra datele imediat. Pentru procedura de selecție CAST Permanent, candidații care s-au înscris sunt încurajați să-și actualizeze dosarul de candidatură la fiecare șase luni, indicând că sunt în continuare interesați să participe la procedura de selecție și că doresc să rămână vizibili pentru serviciile de recrutare. Vă puteți încărca sau actualiza CV-ul în contul EPSO în orice moment. Totuși,...

mai mult

Care sunt sarcinile unui agent contractual în instituțiile UE?

Personalul contractual (CAST) îndeplinește sarcini manuale și de suport administrativ sau oferă asistență suplimentară în domenii specializate în care nu există suficienți funcționari cu competențele necesare. Agenții contractuali sunt angajați pe o perioadă fixă maximă, deseori pe baza unui prim contract încheiat pe o perioadă mai scurtă de timp (6-12 luni), în funcție de tipul de post. În unele organisme ale UE, există posibilitatea ca acest contract să fie prelungit pe o perioadă nedeterminată.

mai mult

Ce înseamnă diferitele grupe de funcții?

Posturile de agenți contractuali sunt disponibile pentru o gamă largă de locuri de muncă, necesitând diferite niveluri de calificare. Cele patru grupe de funcții în care se încadrează agenții contractuali depind de atribuțiile pe care le exercită: I. sarcini manuale și de suport administrativ II. atribuții de secretariat, de administrare a biroului și alte atribuții similare III. atribuții executive, de redactare a unor documente, de contabilitate și alte atribuții de natură tehnică similare IV. atribuții administrative, de consiliere, lingvistice și alte atribuții de natură tehnică similare...

mai mult

Ați găsit răspunsul?

Da Nu