Najčešća pitanja

Home > Najčešća pitanja > Jednake mogućnosti

Jednake mogućnosti

Zbog invaliditeta sam naišao na poteškoće u pristupanju <i>web</i>-mjestu EPSO-a i/ili tijekom postupka odabira. Kome bih se trebao obratiti za primjedbe i preporuke?

Pristupačnost je za EPSO vrlo važna. Stalno nastojimo poboljšati pristupačnost svoje komunikacije i postupaka odabira. Međutim, naiđete li na poteškoće u pristupanju svojem EPSO računu ili našem web-mjestu odmah nam se obratite kako bi nas obavijestili o problemu ili nam dostavili primjedbe i preporuke. Vaše povratne informacije ključne su za EPSO, omogućuju nam da usluge koje pružamo učinimo pristupačnijima, a time i boljima. Dodatne informacije o EPSO-ovim nastojanjima da se poboljša pristupačnost potražite na našem web-mjestu o jednakim mogućnostima.

Više

Što bih trebao učiniti ako osjećam da se tijekom natječaja prema meni nije postupalo pravedno zato što sam drugačiji?

EPSO pridaje veliku važnost jednakosti i raznolikosti te za sve kandidate nastoji osigurati jednake mogućnosti, jednako postupanje i jednaki pristup. Smatrate li da se prema vama postupalo na nepravedan ili diskriminirajući način na temelju vašeg: spola, rase, boje kože, etničkog ili socijalnog podrijetla, genetskih osobina, jezika, vjere ili uvjerenja, političkog ili bilo kojeg drugog mišljenja, pripadnosti nacionalnoj manjini, imovine, rođenja, invaliditeta, dobi ili spolne orijentacije, odmah nam se obratite kako biste nam dostavili svoje primjedbe i mišljenje.

Više

Zbog invaliditeta ili bolesti potrebne su mi prilagodbe uredske opreme i/ili radnog okruženja. Kome se trebam obratiti?

Napominjemo da EPSO radi poštovanja povjerljivosti podataka i načela nediskriminacije službama koje zapošljavaju novo osoblje ne prosljeđuje informacije o vašem invaliditetu i posebnim potrebama. Ako vam trebaju prilagodbe ili imate posebne potrebe o tome morate izravno obavijestiti svojeg budućeg poslodavca nakon što se zaposlite. Ako želite informacije o pozitivnim mjerama koje je određeni poslodavac poduzeo za osobe s invaliditetom, označite odgovarajuće polje u svojem računu. U tom će se slučaju službama koje zapošljavaju novo osoblje proslijediti samo vaše ime i adresa e-pošte.

Više

Trudna sam ili dojim i imam pitanja u vezi s polaganjem testova odabira. Kome da se obratim?

Ako ste trudni u razdoblju za prijavu, eventualna pitanja, probleme ili zahtjeve za prilagođene uvjete polaganja testova navedite u obrascu za prijavu te u njega učitajte liječničku potvrdu o trudnoći i predviđenom terminu poroda. Ako tijekom postupka odabira saznate da ste trudni ili rodite, obratite nam se što prije te nam dostavite prethodno navedene informacije, zajedno s liječničkom potvrdom o predviđenom ili stvarnom terminu poroda. Razmotrit ćemo vaš zahtjev te vas obavijestiti o raspoloživim mogućnostima.

Više

Kakve ću testove morati polagati u fazi predodabira?

Ako prođete u fazu predodabira, bit ćete pozvani na polaganje niza testova s višestrukim izborom odgovora kojima se procjenjuju opće sposobnosti u području verbalnog, numeričkog i apstraktnog zaključivanja (na vašem jeziku 1) i posebnog testa kompetencija za profil i funkcijsku skupinu za koju ste se prijavili (na vašem jeziku 2). Dodatne informacije nalaze se na stranici s oglednim testovima („Ugovorno osoblje” – „Test kompetencija”). Testovi za zapošljavanje, koje kandidati polažu na poziv službe koja zapošljava novo osoblje, mogu obuhvaćati i neke dodatne testove, kao što je npr. test...

Više

Osoba sam s invaliditetom te uz pomoć posebnog alata za tehničku pomoć ne mogu otvoriti svoj EPSO račun, pristupiti mu ni pregledavati ga. Što bih trebao učiniti?

Pristupačnost je za EPSO vrlo važna. Stalno nastojimo poboljšati pristupačnost svoje komunikacije i postupaka odabira. Međutim, naiđete li na poteškoće u pristupanju svojem EPSO računu ili našem web-mjestu odmah nam se obratite kako bi nas obavijestili o problemu ili nam dostavili primjedbe i preporuke. Dodatne informacije o EPSO-ovim nastojanjima da se poboljša pristupačnost potražite na našem web-mjestu o jednakim mogućnostima.

Više

Jeste li pronašli odgovor?

Da Ne