Gyakran feltett kérdések

Home > Gyakran feltett kérdések > Esélyegyenlőség

Esélyegyenlőség

Fogyatékkal élek. Az EPSO weboldalának használata/a kiválasztási eljárás közben problémákba ütköztem. Hová fordulhatok észrevételeimmel és javaslataimmal?

Az akadálymentesítés nagyon fontos szempont az EPSO-nál. A portálunkon közzétett tartalmak és kiválasztási eljárások hozzáférhetőségét folyamatosan javítjuk. Ha ennek ellenére Ön nehézségekbe ütközik az EPSO-fiókjához vagy a honlapunkhoz történő hozzáférés során, kérjük, azonnal lépjen velünk kapcsolatba, és ossza meg velünk észrevételeit, javaslatait vagy problémáit. Véleménye fontos számunkra. A visszajelzések alapján tudjuk szolgáltatásainkat tökéletesíteni, és a hozzáférhetőséget javítani. Ha bővebben szeretne tájékozódni arról, hogy mit tesz az EPSO az akadálymentesítés javítása...

tovább

Mit tehetek, ha úgy érzem, hogy a versenyvizsga során nem bántak velem méltányosan amiatt, hogy különbözöm a többiektől?

Az EPSO nagy jelentőséget tulajdonít az egyenlőségnek és a sokféleségnek, és minden erőfeszítést megtesz annak érdekében, hogy az összes pályázó esetében maradéktalanul érvényesüljön az esélyegyenlőség, az egyenlő bánásmód és az egyenlő hozzáférés elve. Ha Ön úgy érzi, hogy neme, faji hovatartozása, bőrszíne, etnikai vagy társadalmi származása, genetikai tulajdonsága, nyelve, vallása vagy meggyőződése, politikai vagy más véleménye, nemzeti kisebbséghez tartozása, vagyoni helyzete, születése, fogyatékossága, életkora vagy szexuális irányultsága miatt tisztességtelenül vagy diszkriminatív módon...

tovább

Fogyatékosságom/betegségem miatt speciális irodai és/vagy munkakörülményekre lenne szükségem. Hová forduljak kérésemmel?

A bizalmas adatkezelés és a megkülönböztetésmentesség elvével összhangban az EPSO nem adja át a fogyatékossággal vagy a speciális körülményekkel kapcsolatos információkat a munkaerőt felvenni kívánó szervezeti egységeknek. Ha Önnek speciális körülményekre van szüksége vagy speciális igényei vannak, munkáltatóját azután kell közvetlenül értesítenie, hogy felvételt nyert. Egyes munkáltatók különböző intézkedésekkel, pl. akadálymentesített környezet kialakításával segítik fogyatékkal élő alkalmazottjaikat. Ha Ön tájékozódni szeretne az ilyen lehetőségekről, jelölje be a megfelelő négyzetet a...

tovább

Terhes vagyok/szoptatok. Kihez fordulhatok a kiválasztási vizsgán történő részvétellel kapcsolatos kérdéseimmel?

Ha Ön várandós, kérdéseit, problémáit vagy segítség iránti kérését a versenyvizsgára történő regisztrációs időszakban a jelentkezési lapon rögzítheti. Kérjük, csatoljon orvosi igazolást is a terhességről és a szülés várható időpontjáról. Ha Ön a versenyvizsga-időszakban szerez tudomást a terhességéről vagy akkor szül, kérjük, mihamarabb lépjen velünk kapcsolatba. Adja meg a fenti információkat, és csatoljon orvosi igazolást a szülés (várható) időpontjáról. Kérésének vizsgálata után tájékoztatni fogjuk Önt a lehetséges alternatívákról.

tovább

Fogyatékosságom/betegségem miatt speciális körülményekre lenne szükségem a kiválasztási vizsgán. Mi a teendőm?

Ha fogyatékosságból vagy betegségből kifolyólag speciális körülményekre van szüksége a kiválasztási vizsgák során, kérjük, az esélyegyenlőségnek szentelt weboldalunkon ismertetett módon közölje velünk, hogy milyen elrendezésre tart igényt. Az oldalon példákat is talál arra vonatkozóan, hogy milyen típusú segítséget tudunk biztosítani. Kérjük, fogyatékosságáról vagy betegségéről csatoljon elismert országos szerv és/vagy szakorvos által kiállított igazolást – ez a feltétele annak, hogy speciális körülményeket biztosítsunk Önnek a kiválasztási vizsgán.

tovább

Fogyatékosságom miatt technikai segédeszközöket használok, azonban még ezekkel sem tudok EPSO-fiókot létrehozni, illetve nem tudok a már létező fiókomba belépni és/vagy fiókomban navigálni. Mit kell ez esetben tennem?

Az akadálymentesítés nagyon fontos szempont az EPSO-nál. A portálunkon közzétett tartalmak és kiválasztási eljárások hozzáférhetőségét folyamatosan javítjuk. Ha ennek ellenére Ön nehézségekbe ütközik az EPSO-fiókjához vagy a honlapunkhoz történő hozzáférés, illetve azok használata során, kérjük, azonnal lépjen velünk kapcsolatba, és ossza meg velünk észrevételeit, problémáit és javaslatait. Ha bővebben szeretne tájékozódni arról, hogy mit tesz az EPSO az akadálymentesítés javítása érdekében, kérjük, látogasson el az esélyegyenlőségnek szentelt weboldalunkra.

tovább

Választ kapott a kérdésre?

Igen Nem