Gyakran feltett kérdések

Esettanulmány

Hogyan szavatolják az egyenlő bánásmód elvét?

A versenyvizsga-felhívással összhangban objektív értékelési kritériumokat állapítunk meg a kiválasztás előtt. Minden pályázót szigorúan ezek alapján a kritériumok alapján értékelünk.

tovább

Lehet-e módosítani az esettanulmány, a szakterülettel kapcsolatos írásbeli vizsga, az elektronikus iratrendezés vagy a fordítási vizsgák időpontját?

Az esettanulmányra, a szakterülettel kapcsolatos írásbeli vizsgára, az elektronikus iratrendezésre és a fordítási vizsgákra lefoglalt időpontot nem lehet utólag módosítani.

tovább

Milyen billentyűzetet fogok használni a számítógépes tesztek során?

A feleletválasztós tesztekhez (ideértve az elektronikus iratrendezést is) a pályázóknak nincs szükségük billentyűzetre. Az esettanulmányhoz és az adott írásbeli vizsgához a pályázók olyan billentyűzetet kapnak, amelynek nyelvkiosztása a pályázók második nyelvének felel meg. A meghívólevélben felkérjük a pályázókat, hogy ellenőrizzék a billentyűzetre vonatkozó információkat, és adott esetben kérelmezzenek másik nyelvű billentyűzetet.

tovább

Mit kell tennem, ha a vizsgaközpontban olyan technikai vagy szervezési problémába ütközöm, amely befolyásolhatja a vizsgám eredményét vagy a teljesítményemet?

Teendők probléma esetén: forduljon megoldásért valamelyik felügyelőhöz, és kérje meg, hogy az esetet rögzítse írásban, VALAMINT a vizsgától számított 3 napon belül értesítse az EPSO-t is az online kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül, röviden ismertetve, hogy mi történt.

tovább

Visszakapom-e az utazás költségeit?

Az EPSO nem nyújt pénzügyi hozzájárulást azon pályázók utazási költségeihez, akik számítógépes teszten vagy előzetes (közbenső) vizsgán (feleletválasztós tesztek, elektronikus iratrendezés és fordítási vizsgák) vesznek részt. Azok a pályázók, akiket esettanulmányra vagy egy adott szakterülettel kapcsolatos írásbeli vizsgára hívunk be, és akik lakóhelye az EU-n kívül van, igényt tarthatnak az utazási költségek egy részének visszatérítésére, amennyiben ezek a megmérettetések az értékelőközpont vizsgáinak részét képezik (lásd az adott versenyvizsga-felhívást).

tovább

Mit kell tudni a számítógépes vizsgák elvégzésével és a vizsgaközponttal kapcsolatban?

A kérdések számával, a tesztek időtartamával és a minimális ponthatárokkal kapcsolatban olvassa el figyelmesen a kiválasztási eljárást meghirdető versenyvizsga-felhívást vagy pályázati felhívást. Megérkezés a vizsgaközpontba:

tovább

Milyen magatartási szabályoknak kell megfelelni a számítógépes vizsgáknak helyet adó vizsgaközpontban?

A magatartási szabályokat megszegő pályázók a vizsgaközpontból és a versenyvizsga további szakaszaiból kizárhatók. A pályázóknak be kell tartaniuk a Prometric vizsgaközpontra vonatkozó szabályzatában foglaltakat (a szabályzat a vizsga napján, a vizsgaközpontokban is megtekinthető), és követniük kell a vizsgaközpont személyzetének utasításait. Minden vizsga felügyelet mellett zajlik és minden vizsgáról videofelvétel készül. Miközben a vizsgák zajlanak, a felügyelők időnként végigjárják a vizsgatermet, hogy ellenőrizzék, minden rendben van-e. Étel és ital csak a váróterembe/a várakozásra...

tovább

Hogyan tudok időpontot foglalni a számítógépes vizsgákra?

Az időpontfoglalási időszak kezdetéről és végéről az EPSO-fiókban és az EPSO weboldalán értesítjük a pályázókat. A szerződéses vállalkozónk foglalási felületéhez vezető link csak az időpontfoglalási időszakban lesz aktív az EPSO-fiókban. A rendelkezésre álló helyek függvényében fogja tudni kiválasztani az Önnek megfelelő dátumot, időpontot, országot és vizsgaközpontot. Figyelem! Nem lehet bármelyik vizsgaközpontba bármikorra időpontot foglalni. Az egyes vizsgaközpontok kapacitása a nyitvatartási idejüktől és a rendelkezésre álló munkaállomások számától függ, valamint attól, hogy hány pályázó...

tovább

Mi történik, miután időpontot foglaltam a tesztekre?

Rögtön az időpontfoglalás után Ön kapni fog egy visszaigazoló e-mail-üzenetet a Prometrictől. Ha nem érkezett ilyen üzenet a postafiókjába, akkor nézze meg a levélszemetek között is, illetve ellenőrizze a levelezőprogram szűrőbeállításait. A visszaigazoló e-mailben szereplő, a feleletválasztós tesztekre, illetve az elektronikus iratrendezési gyakorlatra vonatkozó vizsgakód a pályázó második nyelvének felel meg, azaz annak a nyelvnek, amely a vizsga során az utasítások nyelve lesz. Az esettanulmány, a szakterülettel kapcsolatos írásbeli vizsga és a fordítási vizsgák esetében ez a kód...

tovább

Kihez forduljak, ha technikai problémába ütközöm a számítógépes vizsgákra szóló időpont lefoglalása során?

Ha technikai problémába ütközik a számítógépes vizsgák időpontjának le- vagy átfoglalása, vagy a vizsgák lemondása során, kérjük, lépjen kapcsolatba közvetlenül a Prometrickel: E-mailenben: epso_en@prometric.com Telefonon (díjmentesen hívható telefonszámok): Ausztria 0800 201 768 Belgium 0800 80293 Bulgária 00800 1104423 Horvátország

tovább

Választ kapott a kérdésre?

Igen Nem