Gyakran feltett kérdések

Home > Gyakran feltett kérdések > Selection/tests > További kérdések

További kérdések

Hogyan szavatolják az egyenlő bánásmód elvét?

A versenyvizsga-felhívással összhangban objektív értékelési kritériumokat állapítunk meg a kiválasztás előtt. Minden pályázót szigorúan ezek alapján a kritériumok alapján értékelünk.

tovább

Lehet-e módosítani az esettanulmány, a szakterülettel kapcsolatos írásbeli vizsga, az elektronikus iratrendezés vagy a fordítási vizsgák időpontját?

Az esettanulmányra, a szakterülettel kapcsolatos írásbeli vizsgára, az elektronikus iratrendezésre és a fordítási vizsgákra lefoglalt időpontot nem lehet utólag módosítani.

tovább

Milyen billentyűzetet fogok használni a számítógépes tesztek során?

A feleletválasztós tesztekhez (ideértve az elektronikus iratrendezést is) a pályázóknak nincs szükségük billentyűzetre. Az esettanulmányhoz és az adott írásbeli vizsgához a pályázók olyan billentyűzetet kapnak, amelynek nyelvkiosztása a pályázók második nyelvének felel meg. A meghívólevélben felkérjük a pályázókat, hogy ellenőrizzék a billentyűzetre vonatkozó információkat, és adott esetben kérelmezzenek másik nyelvű billentyűzetet.

tovább

Terhes vagyok/szoptatok. Kihez fordulhatok a kiválasztási vizsgán történő részvétellel kapcsolatos kérdéseimmel?

Ha Ön várandós, kérdéseit, problémáit vagy segítség iránti kérését a versenyvizsgára történő regisztrációs időszakban a jelentkezési lapon rögzítheti. Kérjük, csatoljon orvosi igazolást is a terhességről és a szülés várható időpontjáról. Ha Ön a versenyvizsga-időszakban szerez tudomást a terhességéről vagy akkor szül, kérjük, mihamarabb lépjen velünk kapcsolatba. Adja meg a fenti információkat, és csatoljon orvosi igazolást a szülés (várható) időpontjáról. Kérésének vizsgálata után tájékoztatni fogjuk Önt a lehetséges alternatívákról.

tovább

Fogyatékosságom/betegségem miatt speciális körülményekre lenne szükségem a kiválasztási vizsgán. Mi a teendőm?

Ha fogyatékosságból vagy betegségből kifolyólag speciális körülményekre van szüksége a kiválasztási vizsgák során, kérjük, az esélyegyenlőségnek szentelt weboldalunkon ismertetett módon közölje velünk, hogy milyen elrendezésre tart igényt. Az oldalon példákat is talál arra vonatkozóan, hogy milyen típusú segítséget tudunk biztosítani. Kérjük, fogyatékosságáról vagy betegségéről csatoljon elismert országos szerv és/vagy szakorvos által kiállított igazolást – ez a feltétele annak, hogy speciális körülményeket biztosítsunk Önnek a kiválasztási vizsgán.

tovább

Hol találhatok további információkat a tesztekről és a vizsgákról?

A kiválasztási eljárások vizsgáinak teljes listáját mindig az adott versenyvizsga- vagy pályázati felhívás tartalmazza. Ezen az oldalon közzétettünk pár próbatesztet. Ezeken a próbateszteken kívül az EPSO semmilyen más felkészítő segédanyagot vagy útmutatót nem biztosít a vizsgafeladatokhoz. Néhány tagállam versenyvizsga-előkészítőket tart az EU-tagországok állampolgárai számára. További információkért olvassa el a tudnivalókat ugyanezen az oldalon.

tovább

Visszakapom-e az utazás költségeit?

Az EPSO nem nyújt pénzügyi hozzájárulást azon pályázók utazási költségeihez, akik számítógépes teszten vagy előzetes (közbenső) vizsgán (feleletválasztós tesztek, elektronikus iratrendezés és fordítási vizsgák) vesznek részt. Azok a pályázók, akiket esettanulmányra vagy egy adott szakterülettel kapcsolatos írásbeli vizsgára hívunk be, és akik lakóhelye az EU-n kívül van, igényt tarthatnak az utazási költségek egy részének visszatérítésére, amennyiben ezek a megmérettetések az értékelőközpont vizsgáinak részét képezik (lásd az adott versenyvizsga-felhívást).

tovább

Mi a számítógépes előválogató próbateszt?

A pályázóknak számítógépes előválogató próbateszteket kell kitölteniük, mielőtt jelentkeznek valamelyik kiválasztási eljárásra. E próbatesztek segítségével a pályázók megismerhetik azokat a számítógépes előválogató teszteket (pl. a nyelvi, matematikai-logikai és absztrakciós készséget felmérő, feleletválasztós teszteket), amelyeket a kiválasztási eljárás első szakaszában kell megoldaniuk. A számítógépes előválogató próbatesztek önértékelésre szolgálnak. Az elért pontok nem kerülnek rögzítésre és nem számítanak bele az eredménybe. 

tovább

Mi a „Nekem való-e az uniós karrier?” c. kérdőív?

Egyes kiválasztási eljárásokra történő jelentkezés előtt az érintetteknek kérdőívet kell kitölteniük. A kérdőív azt hivatott megvizsgálni, hogy a jelentkezőknek helyes elképzelésük van-e az uniós intézményeknél történő munkavégzésről. Az EPSO évente számos, különböző szakterületeket és besorolási fokozatokat átfogó versenyvizsgát szervez. A versenyvizsgák nagy többségén sok jelentkező sikertelenül veszi az egyes szakaszok akadályait. Arra buzdítjuk Önt, hogy alaposan gondolja át, milyen lehet az uniós intézményeknél dolgozni és mennyire felelne ez meg a munkakörnyezetre vonatkozó elvárásainak...

tovább

Mit kell tudni a számítógépes vizsgák elvégzésével és a vizsgaközponttal kapcsolatban?

A kérdések számával, a tesztek időtartamával és a minimális ponthatárokkal kapcsolatban olvassa el figyelmesen a kiválasztási eljárást meghirdető versenyvizsga-felhívást vagy pályázati felhívást. Megérkezés a vizsgaközpontba:

tovább

Hogyan tudok időpontot foglalni a számítógépes vizsgákra?

Az időpontfoglalási időszak kezdetéről és végéről az EPSO-fiókban és az EPSO weboldalán értesítjük a pályázókat. A szerződéses vállalkozónk foglalási felületéhez vezető link csak az időpontfoglalási időszakban lesz aktív az EPSO-fiókban. A rendelkezésre álló helyek függvényében fogja tudni kiválasztani az Önnek megfelelő dátumot, időpontot, országot és vizsgaközpontot. Figyelem! Nem lehet bármelyik vizsgaközpontba bármikorra időpontot foglalni. Az egyes vizsgaközpontok kapacitása a nyitvatartási idejüktől és a rendelkezésre álló munkaállomások számától függ, valamint attól, hogy hány pályázó...

tovább

Mi történik, miután időpontot foglaltam a tesztekre?

Rögtön az időpontfoglalás után Ön kapni fog egy visszaigazoló e-mail-üzenetet a Prometrictől. Ha nem érkezett ilyen üzenet a postafiókjába, akkor nézze meg a levélszemetek között is, illetve ellenőrizze a levelezőprogram szűrőbeállításait. A visszaigazoló e-mailben szereplő, a feleletválasztós tesztekre, illetve az elektronikus iratrendezési gyakorlatra vonatkozó vizsgakód a pályázó második nyelvének felel meg, azaz annak a nyelvnek, amely a vizsga során az utasítások nyelve lesz. Az esettanulmány, a szakterülettel kapcsolatos írásbeli vizsga és a fordítási vizsgák esetében ez a kód...

tovább

Választ kapott a kérdésre?

Igen Nem