Întrebări și răspunsuri

Altele

Cum se garantează egalitatea de tratament?

Înaintea demarării procedurii de selecție sunt adoptate criterii obiective de evaluare, în conformitate cu anunțul de concurs. Acestea sunt aplicate cu rigurozitate tuturor candidaților pentru a asigura egalitatea de tratament.

mai mult

Pot reprograma studiul de caz, testul scris în domeniu, exercițiul „e-tray” sau testul de traducere?

Nu, data/ora pentru studiul de caz, testul scris în domeniu, exercițiul „e-tray” sau testul de traducere nu poate fi reprogramată.

mai mult

Ce tastatură voi putea utiliza pentru testele pe calculator?

Pentru testele pe calculator cu variante multiple de răspuns (inclusiv testele „e-tray”), candidații nu au nevoie de tastatură. Pentru studiul de caz și testul de competențe în scris, veți primi implicit o tastatură potrivită pentru limba 2. În scrisoarea de invitație vi se va cere să verificați și, dacă este necesar, să modificați opțiunea privind tastatura.

mai mult

Sunt însărcinată sau alăptez și am întrebări privind participarea mea la testele de selecție. Pe cine trebuie să contactez?

Dacă sunteți însărcinată în perioada de înscriere puteți utiliza formularul de înscriere pentru a ne transmite întrebările, problemele sau cererile dumneavoastră legate de eventuale ajustări, împreună cu un certificat medical care să confirme sarcina și data estimată pentru naștere. Dacă aflați că sunteți însărcinată sau că urmează să nașteți în perioada în care are loc concursul, vă rugăm să ne contactați cât mai curând posibil pentru a ne furniza aceleași informații menționate mai sus și un certificat medical de confirmare a datei la care a avut loc sau se estimează că va avea loc nașterea...

mai mult

Am un handicap sau sufăr de o boală care necesită ajustări ale testelor de selecție. Ce trebuie să fac?

Dacă aveți nevoie ca testele de selecție să fie ajustate în funcție de handicapul/boala de care suferiți, tot ce trebuie să faceți este să urmați procedura prevăzută pe pagina noastră dedicată egalității de șanse și să ne trimiteți cererea dumneavoastră. Tot acolo veți găsi și diversele tipuri de posibile modificări. Precizăm că pentru a putea beneficia de ajustări adecvate ale testelor de selecție, trebuie să prezentați un certificat emis de o instituție națională competentă și/sau de un specialist, care să ateste că suferiți de handicapul sau de boala respectivă.

mai mult

Unde pot găsi mai multe informații despre teste?

Pentru fiecare procedură de selecție, lista completă a testelor pe care le vor susține candidații este disponibilă în anunțul respectiv de concurs/cererea respectivă de exprimare a interesului. Puteți consulta exemple de teste pe pagina dedicată. Cu excepția exemplelor de teste, EPSO nu pune la dispoziție materiale didactice sau orientări pentru susținerea testelor. Unele state membre organizează cursuri pentru pregătirea cetățenilor UE care doresc să participe la concursurile pentru posturi în instituțiile europene. Mai multe detalii pe pagina indicată.

mai mult

Cheltuielile de călătorie se rambursează?

EPSO nu oferă nicio contribuție la cheltuielile de călătorie pe care le suportați când vă deplasați pentru a susține testele pe calculator sau testele intermediare/preliminare (teste cu variante multiple de răspuns, e-tray și teste de traducere). Dacă locuiți în afara UE și ați fost invitat(ă) să participați la un studiu de caz sau la un test scris în domeniu, aveți dreptul la o contribuție la cheltuielile de călătorie în situația în care testele fac parte din etapa centrului de evaluare (a se vedea anunțul de concurs relevant).

mai mult

Ce este un test de autoevaluare?

Pentru unele proceduri de selecție, vi se va cere să susțineți teste de autoevaluare înainte de a vă înscrie.   Acestea vă vor ajuta să vă familiarizați cu testele de acces pe calculator, cu care veți avea de a face în prima etapă a procesului de selecție (de exemplu, testele de raționament verbal, numeric și abstract).                               Aceste teste sunt un instrument de autoevaluare. Ele nu sunt eliminatorii. Rezultatele nu sunt înregistrate sau luate în considerare dacă decideți să vă înscrieți.

mai mult

Ce este chestionarul „Mi s-ar potrivi o carieră în instituțiile UE”?

Pentru unele proceduri de selecție, veți fi invitați să completați chestionarul „Mi s-ar potrivi o carieră în instituțiile UE?” înainte de a vă înscrie. Acest chestionar vă va ajuta să înțelegeți dacă percepția dvs. asupra a ce înseamnă să lucrezi în instituțiile UE corespunde realității. În fiecare an, EPSO organizează o serie de concursuri care acoperă diverse grade și domenii. Pentru majoritatea acestor concursuri, există un număr mare de candidați, dintre care mulți vor fi respinși pe parcursul diverselor etape ale procesului de selecție. Prin urmare, înainte de a vă înscrie, este util să...

mai mult

Care sunt instrucțiunile pentru susținerea testelor pe calculator?

Vă rugăm să citiți anunțul de concurs sau cererea de exprimare a interesului aferentă procedurii dvs. de selecție pentru a afla numărul de întrebări, durata testelor și notele de trecere. Sosirea la centrul de testare: Adresa centrului de testare este indicată în linkul din mesajul de confirmare a rezervării. Confirmarea va fi trimisă în contul dvs. EPSO după ce rezervați data pentru teste. Trebuie să vă prezentați la centrul de testare cu cel puțin 30 de minute înainte de ora la care urmează să susțineți testul. Dacă întârziați sau nu vă prezentați, nu vă putem garanta o reprogramare a...

mai mult

Cum pot rezerva data, ora și locul în care voi susține testele pe calculator?

Perioada de rezervare va fi publicată pe site-ul EPSO și vă va fi comunicată și în contul EPSO. Linkul către sistemul de rezervare al contractantului va fi activ în contul dumneavoastră EPSO doar în perioada respectivă. Vă veți putea alege țara, centrul, data și ora la care veți susține testele. Menționăm că nu toate centrele de testare vor fi disponibile în orice moment. Planificarea capacității fiecărui centru de testare depinde de programul de lucru al centrului, de numărul de stații de lucru disponibile și de numărul de candidați care au optat pentru centrul respectiv. În cazul anumitor...

mai mult

Ce se întâmplă după ce rezerv data, ora și locul în care voi susține testele?

Imediat după rezervare veți primi un e-mail de confirmare din partea Prometric. Dacă nu l-ați primit, verificați-vă filtrul și folderul pentru spamuri. Codul de examen indicat în e-mailul de confirmare pentru testele cu variante multiple de răspuns și e-tray se referă la a doua limbă pe care ați ales-o și la limba în care vor fi comunicate instrucțiunile în mediul de testare. Pentru studiul de caz, testul scris în domeniu și testele de traducere, acest cod se referă și la informațiile suplimentare privind limba în care veți susține testul și tastatura adecvată.

mai mult

Ați găsit răspunsul?

Da Nu