Gyakran feltett kérdések

Home > Gyakran feltett kérdések > Sikeres pályázók/felvétel

Sikeres pályázók/felvétel

Fogyatékosságom/betegségem miatt speciális irodai és/vagy munkakörülményekre lenne szükségem. Hová forduljak kérésemmel?

A bizalmas adatkezelés és a megkülönböztetésmentesség elvével összhangban az EPSO nem adja át a fogyatékossággal vagy a speciális körülményekkel kapcsolatos információkat a munkaerőt felvenni kívánó szervezeti egységeknek. Ha Önnek speciális körülményekre van szüksége vagy speciális igényei vannak, munkáltatóját azután kell közvetlenül értesítenie, hogy felvételt nyert. Egyes munkáltatók különböző intézkedésekkel, pl. akadálymentesített környezet kialakításával segítik fogyatékkal élő alkalmazottjaikat. Ha Ön tájékozódni szeretne az ilyen lehetőségekről, jelölje be a megfelelő négyzetet a...

tovább

Milyen támogatást kapok a letelepedés során?

Miután állásajánlatot kapott, kapcsolatba léphet a brüsszeli vagy a luxembourgi eligazító irodával („Welcome Office”). Munkatársaink segítenek Önnek a letelepedés, különösen pedig a lakáskeresés során (pl. átnézik a lakásbérleti szerződést). Rendszeresen szervezünk továbbá tájékoztató napokat, hogy megkönnyítsük új munkatársainknak a költözést és a berendezkedést. Brüsszelben és Luxembourgban kiváló helyi, európai és nemzetközi iskolák működnek. Segíthetünk Önnek felvenni a kapcsolatot a bölcsődékkel, játszóházakkal stb.

tovább

Dolgozhatok-e Brüsszelen és Luxembourgon kívül máshol?

Az állások 80%-át Brüsszelben vagy Luxembourgban lehet betölteni. Az Európai Bizottság minden uniós tagállamban képviseletet működtet. Az Európai Parlament tájékoztatási irodákat tart fenn az egyes EU-országokban, az Európai Külügyi Szolgálat pedig küldöttségeket üzemeltet a világ számos pontján. Az EU-nak emellett számos ügynöksége és decentralizált szerve működik különböző tagországokban. Nézzen Ön is utána, hogy hazája melyik uniós szervnek ad otthont.

tovább

Meddig érvényes egy tartaléklista?

Az általános versenyvizsgák tartaléklistái rendszerint 1 évig, míg a szakmai profilra irányuló versenyvizsgák tartaléklistái három évig érvényesek. Ezek az időtartamok az intézmények munkaerő-szükségleteinek megfelelően meghosszabbíthatók. Ha valaki felkerül a tartaléklistára, az még nem jelenti azt, hogy felvételt is nyer valamelyik uniós intézményhez vagy szervhez.

tovább

Hogyan vesznek fel az intézmények pályázókat az EPSO-listákról?

Ha egy intézménynek munkaerőre van szüksége, az adott szolgálat munkatársai kiválasztják a sikeres pályázók listájáról azokat, akik (végzettség, szakmai tapasztalat és nyelvtudás tekintetében) a leginkább megfelelnek az intézmény igényeinek. Az intézmények dönthetnek úgy is, hogy a megfelelő kiválasztási eljárást sikeresen teljesítők körében meghirdetik az állást. Az intézmények interjúra hívhatják be a sikeres pályázókat, és az eredménytől függően állást ajánlhatnak valamelyiküknek. Gyakorlati okokból előfordulhat, hogy döntéshozatal előtt a pályázóknak orvosi vizsgálaton kell átesniük.

tovább

Hol tájékozódhatok a munkakörülményekről?

A munkakörülményekkel kapcsolatos további információkat lásd a személyzeti szabályzatban.

tovább

Hol fogok dolgozni, ha felvesznek?

A sikeres pályázókat az Európai Unió intézményei, szervei, hivatalai vagy ügynökségei fogják felvenni. A munkavégzés helye Brüsszel vagy Luxembourg. További információkat a felhívásban talál. Az alábbi intézmények saját kiválasztási eljárást alkalmaznak: Európai Központi Bank Európai Beruházási Bank Európai Beruházási Alap

tovább

Mit jelent az, hogy „tartaléklista”?

Ha valaki sikeresen leteszi az állandó tisztviselők kiválasztását célzó versenyvizsgát, neve tartaléklistára kerül. Amikor az egyes intézményeknek új munkatársakra van szükségük, erről a listáról választanak. A versenyvizsgákat tehát nem egy-egy konkrét álláshely betöltésére írják ki: a cél egy tartaléklista felállítása. A tartaléklistára azok neve kerül fel, akik az értékelési szakaszban az egyik legmagasabb pontszámot szerezték. A tartaléklistára felkerült sikeres pályázókat az uniós intézmények behívhatják állásinterjúra. Az általános versenyvizsgák tartaléklistái 1 évig érvényesek. Más...

tovább

Választ kapott a kérdésre?

Igen Nem