EU's institutioner – her tæller talentet!
Vores vision og mission
Her i EPSO tror vi på lighed og diversitet. For at sikre, at EU-institutionerne giver lige muligheder for alle og afspejler diversiteten i verden i dag, har vi følgende principper og mål.
- EPSO garanterer, at alle ansøgere har de samme muligheder, behandles ens og har lige adgang til udvælgelsesprøverne uanset deres køn, race, hudfarve, etniske oprindelse, sociale baggrund, genetiske anlæg, sprog, religion eller tro, politiske eller andre anskuelser, tilhørsforhold til et nationalt mindretal, formueforhold, fødsel, handicap, alder eller seksuelle orientering.
- EPSO respekterer princippet om inklusion i udvælgelsesproceduren og giver alle ansøgere lige mulighed for fuldt ud at demonstrere deres kompetencer ved at udpege og eliminere hindrende faktorer, mulige fordomme og risici for diskrimination.
- EPSO går ind for lige muligheder og arbejder sammen med mange forskellige stakeholdergrupper og ekspertorganisationer for at nå ud til flere forskelligartede talenter.
- EPSO vil gerne øge diversiteten i talentmassen og hjælpe EU's forvaltning med at repræsentere diversiteten blandt de europæiske borgere bedre.
- Hvordan omsætter vi disse principper i praksis?
-
Se hvordan vi helt konkret har fået principperne om lige muligheder og diversitet til at fungere i virkeligheden.
- Vi sørger for, at dine testspørgsmål er neutrale ved at foretage systematisk analyse og overvågning.
- Vi baserer vores udvælgelsesmetoder på standardiserede og objektive kompetencebaserede bedømmelser.
- Vi foretager en anonymiseret gennemgang og mærkning af CV'er baseret på objektive kriterier alene.
- Vi sørger for rimelige tilpasninger, hvis du har et handicap eller særlige behov.
- Vi anvender FN's konvention om handicappedes rettigheder.
- Vi udfører systematiske screeninger/revisioner af ligheden og mangfoldigheden i vores udvælgelsesprocesser og test. Vi udpeger hindringer og barrierer, som kan påvirke din udvælgelsesprocedure, og sørger for afhjælpende foranstaltninger.
- Vi udfører regelmæssige screeninger af tilgængeligheden for personer med handicap for konstant at forbedre adgangen til vores meddelelser, udvælgelsesprocedurer og test. Når det er nødvendigt, sørger vi for tilpassede formater, der kan anvendes med hjælpeværktøjer, og individuel assistance. Vi integrerer også tilgængelighedskravene i alle nye udviklinger på IT-området.
- Vi lærer medlemmerne af den udvælgelseskomité, som bedømmer dine kompetencer, hvordan de udvælger og rekrutterer på den mest fordomsfrie, objektive og professionelle måde med respekt for princippet om lige muligheder og lige behandling.
- Vi arbejder på at sikre en afbalanceret sammensætning af medlemmerne af udvælgelseskomitéerne for at undgå enhver risiko for forudindtagethed og diskrimination. I vores udnævnelse af komitéerne sigter vi efter medlemmer med forskellig baggrund og forsøger at sikre balance med hensyn til køn, nationalitet, sprog og repræsentation i personaleudvalg og administrationen.
- Vi indhenter systematisk feedback fra ansøgerne, hvilket giver os mulighed for hele tiden at forbedre det, vi gør.
- Vi gør vores bedste i vores kommunikation på at tiltrække talenter fra alle medlemslande ved at benytte os af målrettede måder at nå ud til folk på. Det omfatter bl.a. ambassadører for EU Careers, som blogger om at leve og arbejde i EU for at vise potentielle ansøgere, hvad et job i EU går ud på. Vi er desuden aktivt til stede på universiteter i hele EU gennem vores studenterambassadører samt gennem målrettet deltagelse i karrierearrangementer og -messer samt andre aktiviteter.
- For at sikre ligestilling mellem kønnene har EPSO vedtaget forskellige metoder såsom en igangværende psykometrisk handlingsplan, som skal sikre en konstant forbedring af forvaltningen af test, særligt psykometriske test og andre test, der foretages i stopprøvefasen. Derudover uddannes medlemmerne af udvælgelseskomitéerne med ansvar for bedømmelsen af ansøgernes kompetencer i, hvordan de sikrer lige muligheder og ligebehandling i samtaler og andre øvelser.
Det primære mål i enhver udvælgelsesfase er at sikre ligestillingen og give både kvinder og mænd samme mulighed for at vise deres evner.
Derfor har EPSO gennemført omfattende forskning og tiltag for at forhindre forskelsbehandling af kvinder og mænd og sikre, at begge køn har samme mulighed for at vise deres evner og potentiale.
- Handicap/særlige behov
-
Et handicap eller en sygdomstilstand må ikke være en hindring for din deltagelse i en udvælgelsesprøve.
EPSO har en veletableret procedure for at afhjælpe dine behov på rimelig vis, som bygger på bedste internationale praksis på området. Den gør det muligt for os at finde de hindringer og barrierer, der skyldes et handicap eller en sygdomstilstand, og give ansøgere med særlige behov mulighed for at vise deres evner på lige fod med andre ansøgere.
Har du brug for særlige tilpasninger af udvælgelsesprøverne?
Læs vores trin for trin-vejledning i, hvordan man anmoder om særlige tilpasninger af udvælgelsesprøverne.
Hvis du støder på problemer med at få adgang til vejledningen ved brug af hjælpeteknologi, kan I bruge denne tilgængelige udgave.
Se EPSO's nye vejledning om rimelige tilpasninger, og find yderligere information og tips og tricks om, hvordan man anmoder om særlig tilpasning af EPSO's udvælgelsesprøver.
Du kan også se vores video om de særlige tilpasninger, der er til rådighed, nedenfor på denne side.
Hvis du har brug for yderligere information, kan du sende en e-mail til epso-accessibility@ec.europa.eu
- Hvilke former for særlige tilpasninger kan jeg forvente?
-
Med udgangspunkt i dit handicap eller din sygdomstilstand og de hindringer, det medfører i testsituationen, vil du blive bedt om at fortælle, hvilken form for tilpasning der vil være mest nyttig for dig. Vi er nemlig af den opfattelse, at du er den bedste ekspert, hvad angår dit handicap eller din sygdomstilstand.
Med udgangspunkt i din personlige situation og din indsendte dokumentation samt EPSO's ekspertise inden for rimelige tilpasninger af udvælgelsesprøver for ansøgere med særlige behov vil du blive tilbudt individuelle tilpasninger for hver enkelt test, du skal tage. Derfor kan de endelige tilpasninger, du får, være forskellige fra dem, du har ønsket.
Eksempler på tilpasninger:
- sikring af tilgængelighed
- ekstra tid til testen
- forstørret skriftstørrelse eller forstørrelsessoftware
- udskrift i brailleskrift eller brailletastatur
- skærmlæsere
- tegnsprogstolkning
- tilpasset belysning og bord, der kan justeres i højden
- individuel assistance og meget mere…
Læs mere i EPSO's oversigt over mulige tilpasninger i forbindelse med udvælgelsesprøverne.
Vær opmærksom på, at der i øjeblikket kun er mulighed for at benytte hjælpeteknologi i forbindelse med assessmentcentret i Bruxelles. EPSO arbejder på at gøre det muligt at benytte hjælpeteknologi i andre faser af udvælgelsesprocessen og for forskellige typer test. I mellemtiden vil vi fortsætte med at undersøge dine behov og tilbyde dig bistand og ad-hoc-tilpasninger, som giver dig mulighed for at tage prøverne under de bedst mulige vilkår. Alle øvrige tilpasninger er mulige i de forskellige faser af udvælgelsesprocessen.
Er du gravid eller ammer du?
Se denne brochure for at få flere oplysninger eller læs EPSO's politik for rimelige tilpasninger vedrørende graviditet og fødsel for kvindelige ansøgere i forbindelse med personaleudvælgelsesprocedurer.
Har du problemer med at få adgang?
Tilgængelighed er vigtig for EPSO, og vi arbejder hele tiden på at gøre det nemt at få adgang til vores kommunikation og udvælgelsesprocedurer. Vi gennemfører regelmæssige screeninger af tilgængeligheden for at kontrollere, hvor tilgængelige vi er, og hvordan vi kan forbedre tilgængeligheden for alle. Kravene om tilgængelighed er integreret i alle nye udviklinger på IT-området. Vi anvender formater, der er tilgængelige for hjælpeteknologier, for dokumenter, som ikke er 100 % tilgængelige, og vi reviderer i øjeblikket vores website for at nå niveau AA i WCAG 2.0 (Web Content Accessibility Guidelines).
Har du fortsat problemer med at få adgang til dele af vores website og/eller dokumenter? Eller vil du gerne give os feedback og hjælpe os med at forbedre tilgængeligheden af vores website og udvælgelsesprocedurerne? Så er du velkommen til at kontakte os Vi vil vende tilbage med et svar hurtigst muligt!