Üdvözöljük az EPSO új virtuális szabadegyetemén!

Kezdőlap > Hogyan lehet pályázni? > Üdvözöljük az EPSO új virtuális szabadegyetemén!

Mi az a virtuális szabadegyetem?

A virtuális szabadegyetem az angol Massive Online Open Course (MOOC) kifejezés magyar megfelelője. A virtuális szabadegyetemek célja, hogy online kurzusokat és vizsgákra felkészítő tanfolyamokat biztosítsanak az érdeklődőknek.

Az első virtuális szabadegyetemi kurzusok 2006-ban jelentek meg, és azóta egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a világ vezető nemzetközi egyetemei és szervezetei körében.

Az EPSO jelenleg saját virtuális tanfolyamot dolgoz ki az uniós állások iránt érdeklődők számára. Az EPSO kiválasztási eljárásaira való felkészülést segítő átfogó útmutató célja, hogy magyarázattal szolgáljon az eljárások különböző szakaszairól és vizsgáiról, a készségfelmérő feladatokról, valamint a pályázati feltételekről. A kísérleti szakaszban lévő kurzusok jelenleg csak angolul érhetők el.

Az interaktív tájékoztató kurzusokat a többi hivatalos uniós nyelven azután tesszük elérhetővé, miután a felhasználók visszajelzése alapján átdolgoztuk és tökéletesítettük őket.

A tanfolyam az alábbi modulokból áll:

  1. A jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalók
  2. A sikeres jelentkezés módja
  3. Hogyan növelhetem esélyeimet?
  4. A tartaléklistával kapcsolatos tudnivalók

A modulok célja, hogy közérthetően bemutassák az EPSO kiválasztási eljárásait, hasznos ötletekkel szolgáljanak a jelentkezéshez és betekintést nyújtsanak az intézmények mindennapi életébe.

Online kurzusaink ezen a külső weboldalon érhetők el.