Αρχική σελίδα > Important info

Important info

Η EPSO προωθεί ενεργά την ισότητα και την πολυμορφία σε όλες τις διαδικασίες της επιλογής προσωπικού.

Ειδικότερα, η EPSO επιθυμεί να ενημερώσει τους πολίτες της ΕΕ, απ΄ όπου κι αν προέρχονται, σχετικά με τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας στην ΕΕ και την πολιτική της για την ισότητα και την πολυμορφία, να τους παροτρύνει να εξετάσουν το ενδεχόμενο μιας σταδιοδρομίας στα όργανα ή τους οργανισμούς της ΕΕ και, τελικά, να υποβάλουν αίτηση για τις τρέχουσες και μελλοντικές διαδικασίες επιλογής της EPSO.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτή την πρόσκληση συνεργασίας θα βρείτε στην ειδική σελίδα.

Ημερομηνία ανάρτησης: 10/12/2020 - 09:45

Στο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας ατόμων με αναπηρία 2020, η EPSO εκπόνησε νέο οδηγό σχετικά με τις εύλογες προσαρμογές για να σας ενημερώσει σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να ζητήσετε ειδικές προσαρμογές κατά τις δοκιμασίες επιλογής. 

Η διαδικασία εύλογων προσαρμογών, το είδος των εγγράφων, π.χ., ιατρικά πιστοποιητικά που πρέπει να παρέχονται, παραδείγματα πιθανών προσαρμογών και μια πρακτική εργαλειοθήκη με χρήσιμες συμβουλές είναι μερικά από όσα περιέχει αυτός ο οδηγός.

Περισσότερες πληροφορίες και εργαλεία για το πώς να ζητάτε ειδικές προσαρμογές

Διαβάστε τις οδηγίες μας βήμα προς βήμα για το πώς να ζητήσετε ειδικές προσαρμογές κατά τις δοκιμασίες επιλογής.

Αν αντιμετωπίσετε δυσκολίες πρόσβασης σε αυτό το έγγραφο με τη χρήση υποστηρικτικής τεχνολογίας, χρησιμοποιήστε αυτή την προσβάσιμη έκδοση.

Ανακαλύψτε την επισκόπηση της EPSO για τις προσαρμογές που μπορούν να γίνουν κατά τις δοκιμασίες επιλογής.

Περισσότερες πληροφορίες για την πολιτική της EPSO σχετικά με την ισότητα, την πολυμορφία και την ένταξη, θα βρείτε στην ιστοσελίδα της EPSO για τις ίσες ευκαιρίες.

 

Δείτε το βίντεό μας για τις ειδικές προσαρμογές κατά τις δοκιμασίες επιλογής:

Ημερομηνία ανάρτησης: 03/12/2020 - 14:30

Το VIPTechJob είναι μια εύχρηστη διαδικτυακή εφαρμογή που βοηθά τα άτομα με προβλήματα όρασης να βρουν εργασία.

Η EPSO στηρίζει πλήρως το έργο αυτό και οι ευκαιρίες απασχόλησης που προσφέρει αναρτώνται στον ιστότοπο του VIPTechJob.

Δείτε τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας στην ΕΕ και πολλές άλλες πληροφορίες στην εφαρμογή VIPTechJob.

 

Η EPSO θα ήθελε να προσελκύσει περισσότερα ταλαντούχα άτομα με αναπηρία και ειδικές ανάγκες.

Γι’ αυτό ζήτησε τη συνεργασία όλων των οργανώσεων ΑμεΑ της ΕΕ, που ασχολούνται με τη στήριξη και την ευημερία των ατόμων με αναπηρία. Μάθετε περισσότερα για τη σχετική πρόσκληση.

Ημερομηνία ανάρτησης: 11/08/2020 - 09:32

Η EPSO ετοίμασε μια επισκόπηση των προσαρμογών που μπορούν να γίνουν κατά τις δοκιμασίες για τους υποψηφίους με αναπηρία ή ειδικές ανάγκες, στις οποίες περιλαμβάνονται η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός.

Σε αυτό το έγγραφο αποσαφηνίζεται ο όρος των εύλογων προσαρμογών και παρέχεται γλωσσάριο των δυνατών προσαρμογών. Για κάθε είδος προσαρμογής, μπορείτε να δείτε σε τι ακριβώς συνίσταται η προσαρμογή, σε ποιο στάδιο της δοκιμασίας και σε ποια εξεταστικά κέντρα είναι δυνατή και ποιος είναι υπεύθυνος για την πραγματοποίησή της.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι το γλωσσάριο των προσαρμογών είναι απλώς ενδεικτικό. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ζητήσετε άλλη επιπλέον προσαρμογή ανάλογα με τις δικές σας ειδικές ανάγκες και τα δικά σας χαρακτηριστικά. Πρόκειται για ένα εξελισσόμενο έγγραφο που θα επικαιροποιείται τακτικά με βάση τις εξελίξεις στον τομέα των εύλογων προσαρμογών, τα νέα αιτήματα υποψηφίων για προσαρμογές κατά τις δοκιμασίες επιλογής και τις νέες παρεχόμενες προσαρμογές.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την πολιτική της EPSO σχετικά με την ισότητα και τη διαφορετικότητα; Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας για τις ίσες ευκαιρίες.

Δείτε το βίντεο που έχουμε ετοιμάσει για τις εύλογες προσαρμογές και τις οδηγίες μας βήμα προς βήμα για το πώς να ζητήσετε ειδικές προσαρμογές κατά τις δοκιμασίες επιλογής.

Για περισσότερες πληροφορίες, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας (epso-accessibility@ec.Europa.eu).

Ημερομηνία ανάρτησης: 02/07/2020 - 13:00

ΤΙ;

Θέσεις αμειβόμενης πρακτικής άσκησης στη Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε διάφορους τομείς, αποκλειστικά για ασκούμενους με αναπηρία. Το πρόγραμμα αυτό εγγυάται 4-6 θέσεις αμειβόμενης πρακτικής άσκησης κάθε χρόνο για υπηκόους της ΕΕ με αναγνωρισμένη αναπηρία. Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν πτυχίο πανεπιστημίου ή να φοιτούν στο τρίτο έτος (ή ισοδύναμο) ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

 

ΠΟΤΕ;

Η υποβολή αιτήσεων για την περίοδο Σεπτεμβρίου 2020 - Ιανουαρίου 2021 είναι ανοικτή από τις 17 Φεβρουαρίου (μεσημέρι, ώρα Βρυξελλών) έως τις 16 Μαρτίου 2020 (μεσημέρι, ώρα Βρυξελλών).

 

ΠΩΣ;

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στον ιστότοπο του Συμβουλίου.

Ημερομηνία ανάρτησης: 17/02/2020 - 09:59

Στην EPSO πιστεύουμε στην ισότητα και την πολυμορφία και τις προωθούμε σε όλες τις διαδικασίες μας επιλογής προσωπικού.

Ειδικότερα, επιθυμούμε να απευθυνθούμε στους πολίτες της ΕΕ με αναπηρία (ή διάφορα προβλήματα υγείας) και να τους ενθαρρύνουμε να υποβάλουν αίτηση για να εργαστούν στα όργανα ή τους οργανισμούς της ΕΕ.

Είναι επίσης ευκαιρία να ενημερώσουμε τους πολίτες και πιθανούς υποψηφίους σχετικά με την πολιτική μας υπέρ της ισότητας και της πολυμορφίας και να τους παρουσιάσουμε τα ειδικά μέτρα που ισχύουν για υποψηφίους με αναπηρία (συμπεριλαμβανομένων διαφόρων προβλημάτων υγείας) καθώς και τα πρακτικά εργαλεία μέσω των οποίων μπορούν να ζητούν ειδικές προσαρμογές κατά τις δοκιμασίες επιλογής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόσκληση συνεργασίας, επισκεφτείτε την ειδική σελίδα.

Ημερομηνία ανάρτησης: 03/12/2019 - 10:00