Početna stranica > Important info

Important info

VIPTechJob is a web application helping visually impaired people to find a job in a more accessible way.

EPSO fully supports this project, and its job opportunities are displayed on VIPTechJob’s website.

Discover EU careers opportunities and many other on VIPTechJob app.

 

EPSO would like to attract more talent with disabilities and specific needs.

Therefore a call for cooperation to all EU disability organisations involved in the promotion and welfare of persons with disabilities was launched. Discover more about this call.

Datum objave: 11/08/2020 - 09:32

EPSO je izradio pregled mogućih prilagođenih uvjeta pri polaganju testova odabira za kandidate s invaliditetom ili posebnim potrebama (što uključuje trudnoću i dojenje).

U ovom se dokumentu objašnjava kako definiramo razumne prilagodbe i predlaže okvirni glosar mogućih prilagođenih uvjeta. Možete saznati što podrazumijeva svaka vrsta prilagođenih uvjeta, u kojoj fazi testiranja i u kojim ispitnim centrima ju je moguće osigurati te tko je odgovoran za njezinu primjenu.

Ovdje doznajte više o tome.

Napominjemo da je glosar mogućih prilagođenih uvjeta samo okviran i nepotpun te da uvijek možete zatražiti druge prilagođene uvjete na temelju svojih posebnih potreba i zdravstvenih problema. Riječ je o dokumentu koji će se dopunjivati i redovito ažurirati na temelju promjena u području razumnih prilagodbi, novih zahtjeva za prilagođene uvjete na testovima odabira koje su podnijeli naši kandidati i novoodobrenih razumnih prilagodbi.

Ako želite saznati više o EPSO-ovoj politici jednakosti i raznolikosti, posjetite našu internetsku stranicu posvećenu jednakim mogućnostima.

Pogledajte naš videozapis o razumnim prilagodbama i letak u kojem se korak po korak objašnjava kako zatražiti prilagođene uvjete na testovima odabira.

Za više informacija obratite nam se na adresu (epso-accessibility@ec.Europa.eu).

Datum objave: 02/07/2020 - 13:00

ŠTO?

Plaćeno stažiranje u Glavnom tajništvu Vijeća Europske unije u raznim područjima namijenjeno isključivo stažistima s invaliditetom. Tim se programom svake godine jamči plaćeno stažiranje za četiri do šest državljana EU-a s priznatim invaliditetom. Kandidati moraju imati sveučilišnu diplomu ili pohađati treću godinu (ili jednakovrijedan stadij) studija u visokoškolskoj ustanovi.

 

KADA?

Prijave za stažiranje od rujna 2020. do siječnja 2021. traju od 17. veljače (u podne, po briselskom vremenu) do 16. ožujka 2020. (u podne, po briselskom vremenu).

 

KAKO?

Za ostale informacije i prijave posjetite internetske stranice Vijeća.

Datum objave: 17/02/2020 - 09:59

EPSO vjeruje u jednakost i raznolikost i aktivno ih promiče u svakom postupku odabira.

Stoga se želimo obratiti građanima EU-a s invaliditetom odnosno drugim zdravstvenim problemom i potaknuti ih da se prijave za rad u institucijama ili agencijama EU-a.

To je prilika i za informiranje građana i potencijalnih kandidata o EPSO-ovoj politici jednakosti i raznolikosti, posebnim mjerama za kandidate s invaliditetom odnosno drugim zdravstvenim problemom te za razmjenu praktičnih uputa o tome kako zatražiti posebne prilagodbe za polaganje testova u okviru postupka odabira.

Više informacija o pozivu na suradnju možete pronaći na stranici posvećenoj tim pitanjima.

Datum objave: 03/12/2019 - 10:00