Kezdőlap > Important info

Important info

A VIPTechJob nevű alkalmazás a látássérülteket segíti az álláskeresésben.

Az EPSO teljes mértékben támogatja ezt a projektet, a VIPTechJob weboldalán pedig megjelennek az EPSO által kiírt álláslehetőségek.

Tájékozódjon az uniós és egyéb karrierlehetőségekről a VIPTechJob alkalmazás felületén.

 

Az EPSO azt szeretné, hogy a fogyatékossággal élő és a speciális igényű személyek közül minél többen jelentkezzenek az uniós intézményekhez.

Ennek érdekében együttműködési felhívást tett közzé a fogyatékossággal élők jólétének és érvényesülésének előmozdításával foglalkozó uniós szervezetek számára. Bővebb információk a felhívásról.

Közzététel időpontja: 11/08/2020 - 09:32

Az EPSO összefoglalót készített azon speciális vizsgakörülményekről, amelyeket a kiválasztási eljárás során a fogyatékkal élő, illetve sajátos igényű pályázók – köztük a várandós és szoptató nők – számára biztosít.

Az összefoglaló kitér arra is, mit ért az EPSO az észszerű alkalmazkodás fogalmán, és glosszárium formájában tájékoztatást nyújt az igényelhető speciális vizsgakörülményekről. Ismerteti, hogy az egyes speciális vizsgakörülmények mit takarnak, mely vizsgaszakaszban és mely vizsgaközpontokban vehetők igénybe, és ki felel a biztosításukért.

További információkat itt talál.

Felhívjuk figyelmét, hogy a speciális vizsgakörülmények glosszáriuma csak tájékoztató és nem kimerítő jellegű. Egyedi igényei és helyzete alapján Ön egyéb speciális vizsgakörülmény biztosítását is kérheti. A dokumentum folyamatosan módosul és rendszeresen frissül annak érdekében, hogy tükrözze az ésszerű alkalmazkodás területén bekövetkező változásokat, figyelembe vegye a kiválasztási tesztek kiigazítása iránt benyújtott új pályázói kérelmeket, és tartalmazza az újonnan felkínált speciális vizsgakörülményeket.

Szeretne többet megtudni az EPSO egyenlő bánásmódot és sokszínűséget elősegítő politikájáról? Kérjük, látogasson el az esélyegyenlőségről szóló weboldalunkra!

Tekintse meg az ésszerű alkalmazkodásról szóló kisfilmünket, és tanulmányozza a kiválasztási vizsgák során igénybe vehető speciális vizsgakörülmények kérelmezésének lépéseit.

További tájékoztatásért forduljon hozzánk (epso-accessibility@ec.europa.eu).

Közzététel időpontja: 02/07/2020 - 13:00

MIRŐL VAN SZÓ?

Az Európai Unió Tanácsának Főtitkársága évente 4–6 fizetett gyakornoki helyet biztosít elismert fogyatékossággal élő uniós polgárok számára. A jelentkezőknek egyetemi/főiskolai oklevéllel kell rendelkezniük vagy felsőoktatási intézmény harmadéves hallgatójának kell lenniük (vagy ezzel egyenértékű hallgatói jogviszonnyal kell rendelkezniük).

 

MIKOR LEHET JELENTKEZNI?

A 2020. szeptember és 2021. január közötti szakmai gyakorlatra 2020. február 17., közép-európai idő szerint déli 12 óra és március 16., közép-európai idő szerint déli 12 óra között lehet jelentkezni.

 

HOGYAN TOVÁBB?

Ha szeretne bővebben tájékozódni erről a lehetőségről, vagy ha jelentkezni szeretne rá, kérjük, látogasson el a Tanács honlapjára.

Közzététel időpontja: 17/02/2020 - 09:59

Kiválasztási eljárásaink során kiemelt hangsúlyt fektetünk az egyenlőség és a sokféleség szempontjának érvényre juttatására.

Szeretnénk elérni, hogy a fogyatékosság vagy az egészségügyi állapot senkit se gátoljon meg abban, hogy az uniós intézményeknél vagy ügynökségeknél helyezkedjen el, és jelentkezésre szeretnénk bátorítani az érintetteket.

A felhívás lehetőséget kínál arra is, hogy megismertessük a lakossággal és a potenciális pályázókkal az esélyegyenlőségi és sokszínűségi politikánkat, a fogyatékos, illetve megváltozott egészségi állapotú pályázók számára fenntartott intézkedéseinket és a speciális vizsgakörülmények igénylésével kapcsolatos gyakorlati tudnivalókat.

Ezen a weboldalon bővebb információk találhatók az együttműködési felhívásról.

Közzététel időpontja: 03/12/2019 - 10:00