Kezdőlap > Important info

Important info

WHAT?

Paid traineeship at the General Secretariat of the Council of the European Union in different domains reserved for trainees with a disability. This programme guarantees 4-6 paid traineeships a year to EU nationals with a recognised disability. Candidates must have a university degree or be third year students (or equivalent) of a higher education establishment. 

WHEN?

Applications for the September 2021 — January 2022 traineeship period are open from 15 February (noon, Brussels time) to 15 March 2021 (noon, Brussels time)

HOW?

For further information and to apply please consult the Council's website.

Közzététel időpontja: 25/02/2021 - 09:44

EPSO, the European Personnel Selection Office for the EU Institutions, strives to increase the diversity of its talent pool and thus help the EU Civil Service be fully representative of the diversity of the EU citizens it serves. Therefore, it has launched a pilot diversity survey to better understand the diversity of the existing candidate pool and improve its outreach to future potential candidates.

This survey has been sent to a candidate population of past and closed competitions between 2018 and 2020 during the first week of February 2021, and participation is on a voluntary basis. The survey is entirely anonymous and in line with current data protection requirements. The data collected through the survey will solely be used for the purpose of statistical analysis of the diversity of the candidate pool.

Enhancing social acceptance, fighting prejudice and promoting the benefits of diversity in an increasingly diverse society are amongst the key objectives of the EU. It is indeed recognised that equality and diversity can help Europe in meeting todays’ challenges by reinforcing participation in labour markets and ensuring that everyone in society can make the most of their respective talents. 

EPSO ensures equal opportunities in its selection procedures and access to all candidates regardless of their background. It respects inclusion in its selections and provides all candidates with an equal opportunity to fully demonstrate their competencies by identifying and eliminating potential blocking factors, possible biases and any other risks of discrimination. The pilot survey will help refine EPSO’s activities aimed at improving the attractiveness of an EU career to all EU citizens.

Közzététel időpontja: 05/02/2021 - 10:49

Kiválasztási eljárásai során az EPSO kiemelt hangsúlyt fektet az egyenlőség és a sokféleség érvényesítésére.

Az EPSO meg szeretné szólítani a különböző hátterű uniós polgárokat: tájékoztatni kívánja őket az uniós karrierlehetőségekről, esélyegyenlőségi és sokszínűségi politikájáról, valamint az uniós intézményeknél és ügynökségeknél betölthető állásokról. Arra biztat mindenkit, aki szívesen dolgozna az EU-nál, hogy bátran jelentkezzen az EPSO jelenlegi vagy a jövőben meghirdetett kiválasztási eljárásaira.

Ezen a weboldalon bővebb információk találhatók erről az együttműködési felhívásról.

Közzététel időpontja: 10/12/2020 - 09:45

A fogyatékossággal élők 2020. évi nemzetközi napja alkalmából az EPSO új útmutatót dolgozott ki arról, hogy miképpen igényelhetők speciális vizsgakörülmények a kiválasztási eljárásokhoz. 

Az útmutató részletezi a speciális vizsgakörülményekre vonatkozó eljárást: milyen típusú dokumentumokat kell benyújtani (pl. orvosi igazolás) és konkrétan milyen észszerű vizsgakörülményekről lehet szó. Az útmutató gyakorlati tanácsokat is ad a speciális vizsgakörülmények igényléséhez.

Bővebb információkra van szüksége?

Ebben a tájékoztatóban részletesen elmagyarázzuk, hogyan kell különleges vizsgakörülményeket igényelni a kiválasztási eljáráshoz.

Ha a dokumentumhoz Ön nem fér hozzá, kérjük, nyissa meg az akadálymentesített verziót.

Olvassa el az EPSO összefoglalóját a kiválasztási eljárás résztvevői által igényelhető speciális vizsgakörülményekről.

Az esélyegyenlőségről szóló weboldalon további információkat talál arról, hogyan biztosítja eljárásai során az EPSO az esélyegyenlőséget, az egyenlő bánásmódot és az egyenlő hozzáférést.

 

Tekintse meg kisfilmünket a kiválasztási eljárásokon igényelhető speciális vizsgakörülményekről:

Közzététel időpontja: 03/12/2020 - 14:30

A VIPTechJob nevű alkalmazás a látássérülteket segíti az álláskeresésben.

Az EPSO teljes mértékben támogatja ezt a projektet, a VIPTechJob weboldalán pedig megjelennek az EPSO által kiírt álláslehetőségek.

Tájékozódjon az uniós és egyéb karrierlehetőségekről a VIPTechJob alkalmazás felületén.

 

Az EPSO azt szeretné, hogy a fogyatékossággal élő és a speciális igényű személyek közül minél többen jelentkezzenek az uniós intézményekhez.

Ennek érdekében együttműködési felhívást tett közzé a fogyatékossággal élők jólétének és érvényesülésének előmozdításával foglalkozó uniós szervezetek számára. Bővebb információk a felhívásról.

Közzététel időpontja: 11/08/2020 - 09:32

Az EPSO összefoglalót készített azon speciális vizsgakörülményekről, amelyeket a kiválasztási eljárás során a fogyatékkal élő, illetve sajátos igényű pályázók – köztük a várandós és szoptató nők – számára biztosít.

Az összefoglaló kitér arra is, mit ért az EPSO az észszerű alkalmazkodás fogalmán, és glosszárium formájában tájékoztatást nyújt az igényelhető speciális vizsgakörülményekről. Ismerteti, hogy az egyes speciális vizsgakörülmények mit takarnak, mely vizsgaszakaszban és mely vizsgaközpontokban vehetők igénybe, és ki felel a biztosításukért.

További információkat itt talál.

Felhívjuk figyelmét, hogy a speciális vizsgakörülmények glosszáriuma csak tájékoztató és nem kimerítő jellegű. Egyedi igényei és helyzete alapján Ön egyéb speciális vizsgakörülmény biztosítását is kérheti. A dokumentum folyamatosan módosul és rendszeresen frissül annak érdekében, hogy tükrözze az ésszerű alkalmazkodás területén bekövetkező változásokat, figyelembe vegye a kiválasztási tesztek kiigazítása iránt benyújtott új pályázói kérelmeket, és tartalmazza az újonnan felkínált speciális vizsgakörülményeket.

Szeretne többet megtudni az EPSO egyenlő bánásmódot és sokszínűséget elősegítő politikájáról? Kérjük, látogasson el az esélyegyenlőségről szóló weboldalunkra!

Tekintse meg az ésszerű alkalmazkodásról szóló kisfilmünket, és tanulmányozza a kiválasztási vizsgák során igénybe vehető speciális vizsgakörülmények kérelmezésének lépéseit.

További tájékoztatásért forduljon hozzánk (epso-accessibility@ec.europa.eu).

Közzététel időpontja: 02/07/2020 - 13:00

MIRŐL VAN SZÓ?

Az Európai Unió Tanácsának Főtitkársága évente 4–6 fizetett gyakornoki helyet biztosít elismert fogyatékossággal élő uniós polgárok számára. A jelentkezőknek egyetemi/főiskolai oklevéllel kell rendelkezniük vagy felsőoktatási intézmény harmadéves hallgatójának kell lenniük (vagy ezzel egyenértékű hallgatói jogviszonnyal kell rendelkezniük).

 

MIKOR LEHET JELENTKEZNI?

A 2020. szeptember és 2021. január közötti szakmai gyakorlatra 2020. február 17., közép-európai idő szerint déli 12 óra és március 16., közép-európai idő szerint déli 12 óra között lehet jelentkezni.

 

HOGYAN TOVÁBB?

Ha szeretne bővebben tájékozódni erről a lehetőségről, vagy ha jelentkezni szeretne rá, kérjük, látogasson el a Tanács honlapjára.

Közzététel időpontja: 17/02/2020 - 09:59

Kiválasztási eljárásaink során kiemelt hangsúlyt fektetünk az egyenlőség és a sokféleség szempontjának érvényre juttatására.

Szeretnénk elérni, hogy a fogyatékosság vagy az egészségügyi állapot senkit se gátoljon meg abban, hogy az uniós intézményeknél vagy ügynökségeknél helyezkedjen el, és jelentkezésre szeretnénk bátorítani az érintetteket.

A felhívás lehetőséget kínál arra is, hogy megismertessük a lakossággal és a potenciális pályázókkal az esélyegyenlőségi és sokszínűségi politikánkat, a fogyatékos, illetve megváltozott egészségi állapotú pályázók számára fenntartott intézkedéseinket és a speciális vizsgakörülmények igénylésével kapcsolatos gyakorlati tudnivalókat.

Ezen a weboldalon bővebb információk találhatók az együttműködési felhívásról.

Közzététel időpontja: 03/12/2019 - 10:00