Startseite > Important info

Important info

Schrijf u nu in voor de speciale selectieprocedure voor arbeidscontracten (CAST) van het Europees Parlement voor mensen met een handicap!

Elk jaar houdt het EP een speciale CAST-selectie voor mensen met een handicap om hun de kans te geven hun eerste werkervaring bij het EP op te doen. Iedereen die voor minstens 20% langdurig gehandicapt is, kan meedoen, ongeacht profiel of achtergrond.

Geïnteresseerd? Schrijf u dan vóór 2 april 2021 in voor een permanente CAST-procedure en stuur uw cv, bij voorkeur in Europass-formaat, naar pers-positiveaction@europarl.europa.eu, onder vermelding van uw EPSO-kandidaatnummer en met een verklaring dat u aan het handicapcriterium voldoet.

Gedetailleerde informatie vindt u in de oproep van het Europees Parlement (in het Engels, Frans of Duits).

Publicatiedatum: 17/03/2021 - 15:20

WAT?

Betaalde stages op verschillende werkterreinen bij het secretariaat-generaal van de Raad van de Europese Unie, voor stagiairs met een handicap. In het kader van dit programma worden vier tot zes betaalde stages per jaar gereserveerd voor studenten of pas afgestudeerden met een erkende handicap. Je moet een universitair diploma hebben of minstens derdejaarsstudent zijn (of gelijkwaardig niveau) van een instelling voor hoger onderwijs. 

WANNEER?

Stages vinden plaats in twee perioden van elk vijf maanden:

1 februari tot en met 30 juni (eerste periode) en

1 september tot en met 31 januari (tweede periode).

HOE?

Voor meer informatie en de indiening van je sollicitatie, zie de website van de Raad.

GETUIGENISSEN

Lees de getuigenissen van stagiairs die al aan dit actieprogramma hebben deelgenomen.

Publicatiedatum: 25/02/2021 - 09:44

EPSO, het Europees Bureau voor personeelsselectie van de instellingen van de EU, streeft ernaar de diversiteit van zijn talentenpool te vergroten en er zo toe bij te dragen dat het EU-personeel representatief is voor de EU-bevolking. Het heeft in de eerste week van februari 2021 een proefenquête over diversiteit gehouden om inzicht te krijgen in de diversiteit van de bestaande kandidatenpool en toekomstige kandidaten beter te bereiken.

De enquête is gestuurd naar mensen die in de periode 2018-2020 aan een, inmiddels afgerond, vergelijkend onderzoek hebben meegedaan. De deelname was geheel vrijwillig. De enquête was volledig anoniem en in overeenstemming met de geldende privacyregels. De verzamelde gegevens worden uitsluitend gebruikt voor een statistische analyse van de diversiteit van de kandidatenpool.

De EU vindt het belangrijk om maatschappelijke acceptatie te bevorderen, vooroordelen te bestrijden en de pluspunten van de toenemende sociale diversiteit te promoten. Gelijkheid en diversiteit kunnen Europa helpen de huidige uitdagingen het hoofd te bieden door de arbeidsparticipatie te vergroten en ervoor te zorgen dat alle mensen in de samenleving hun talenten optimaal gebruiken. 

EPSO garandeert dat alle deelnemers aan zijn selectieprocedures, ongeacht hun achtergrond, evenveel kans maken. EPSO houdt bij zijn selectieprocedures ook rekening met het inclusiebeginsel: alle deelnemers krijgen de kans om zich van hun beste kant te laten zien door vooroordelen, discriminatie en belemmeringen op te sporen en weg te nemen. De proefenquête helpt EPSO zijn beleid dat een loopbaan bij de EU voor alle EU-burgers aantrekkelijker moet maken, te finetunen.

De enquête is afgelopen. EPSO is nu bezig met de analyse van de reacties.

Publicatiedatum: 05/02/2021 - 10:49

EPSO houdt zich actief bezig met het bevorderen van gelijkheid en diversiteit bij alle selectieprocedures.

Wij willen in het bijzonder alle EU-burgers met verschillende achtergronden bereiken, hen informeren over ons gelijkekansenbeleid en de mogelijkheden die EU Careers biedt en hen aanmoedigen een loopbaan bij de EU-instellingen of -agentschappen te overwegen en uiteindelijk deel te nemen aan een selectieprocedure van EPSO.

Meer informatie over de oproep tot samenwerking

Publicatiedatum: 10/12/2020 - 09:45

In het kader van de Internationale Dag van Personen met een Handicap 2020 heeft EPSO een nieuwe gids opgesteld over redelijke aanpassingen bij de selectietests. Hiermee kunt u nagaan hoe u speciale voorzieningen kunt aanvragen. 

In deze gids vindt u de aanvraagprocedure voor redelijke aanpassingen, de daarvoor benodigde documenten (zoals medische attesten), praktische tips en nog veel meer.

Meer informatie over het aanvragen van bijzondere voorzieningen?

Ontdek onze brochure over het aanvragen van speciale voorzieningen tijdens de selectietests.

Als u moeite heeft om dit document te lezen met ondersteunende technologie, kunt u hier de toegankelijke versie vinden.

Overzicht van de mogelijke aanpassingen bij de selectietests van EPSO

Meer informatie over het gelijkekansenbeleid van EPSO

 

Video over speciale voorzieningen bij de selectietests:

Publicatiedatum: 03/12/2020 - 14:30

VIPTechJob is een webapplicatie die visueel gehandicapten helpt om op een toegankelijkere manier een baan te vinden.

EPSO staat volledig achter dit project en publiceert zijn vacatures daarom ook op de website van VIPTechJob.

Ontdek de carrièremogelijkheden bij de EU en andere organisaties met de VIPTechjob-app.

 

EPSO wil meer talent aantrekken met een handicap of specifieke behoeften.

Daarom roept zij alle gehandicaptenorganisaties in de EU die zich inzetten voor de belangen en het welzijn van mensen met een handicap, op om samen te werken. Meer over deze oproep.

Publicatiedatum: 11/08/2020 - 09:32

EPSO heeft een overzicht gemaakt van bijzondere voorzieningen bij selectietests voor kandidaten met een handicap of specifieke behoeften, bijvoorbeeld vanwege zwangerschap of borstvoeding.

Hier vindt u onze definitie van wat redelijk is en een lijst met mogelijke aanpassingen. U kunt voor elke soort aanpassing zien wat zij inhoudt, in welke testfase en welke testcentra zij mogelijk is en wie ervoor zorgt.

Hier vindt u meer informatie.

De lijst is informatief en niet volledig, u kunt dus ook andere aanpassingen vragen. De lijst wordt ook regelmatig bijgewerkt omdat de definitie van redelijke aanpassingen evolueert, omdat kandidaten om nieuwe aanpassingen verzoeken en omdat nieuwe voorzieningen worden toegekend.

Wilt u meer weten over het diversiteits- en gelijkekansenbeleid van EPSO? Ga naar onze website over gelijke kansen.

Bekijk onze video over redelijke aanpassingen en de flyer waarin stap voor stap staat beschreven hoe u bijzondere voorzieningen voor de selectietests kunt aanvragen.

Wenst u meer informatie? Neem dan contact met ons op (epso-accessibility@ec.europa.eu).

Publicatiedatum: 02/07/2020 - 13:00

WAT

Betaalde stages op verschillende werkterreinen bij het secretariaat-generaal van de Raad van de Europese Unie, voorbehouden aan stagiairs met een handicap. In het kader van dit programma worden 4-6 betaalde stages per jaar gereserveerd voor EU-studenten met een erkende handicap. Je moet een universitair diploma hebben of derdejaarsstudent zijn (of gelijkwaardig niveau) bij een instelling voor hoger onderwijs.

 

WANNEER?

Voor de stages die lopen van september 2020 tot en met januari 2021, kun je solliciteren van 17 februari (12 uur, Belgische tijd) tot 16 maart 2020 (12 uur, Belgische tijd).

 

HOE?

Voor meer informatie en de indiening van je sollicitatie, zie de website van de Raad.

Publicatiedatum: 17/02/2020 - 09:59

Bij EPSO (het Europees Bureau voor personeelsselectie) geloven we in gelijkheid en diversiteit bij al onze selecties, en dit dragen wij ook actief uit.

Wij willen EU-burgers met handicaps (waaronder diverse medische aandoeningen) aanmoedigen om te solliciteren naar banen bij de EU-instellingen of -agentschappen.

Dit is ook een gelegenheid om burgers en potentiële kandidaten te informeren over het diversiteits- en gelijkekansenbeleid van EPSO, over speciale maatregelen voor kandidaten met handicaps (waaronder diverse medische aandoeningen) en over het aanvragen van speciale voorzieningen bij selectietests.

Meer informatie vindt u op de speciale webpagina over de oproep tot samenwerking.

Publicatiedatum: 03/12/2019 - 10:00