Startseite > Important info

Important info

EPSO heeft een overzicht gemaakt van bijzondere voorzieningen bij selectietests voor kandidaten met een handicap of specifieke behoeften, bijvoorbeeld vanwege zwangerschap of borstvoeding.

Hier vindt u onze definitie van wat redelijk is en een lijst met mogelijke aanpassingen. U kunt voor elke soort aanpassing zien wat zij inhoudt, in welke testfase en welke testcentra zij mogelijk is en wie ervoor zorgt.

Hier vindt u meer informatie.

De lijst is informatief en niet volledig, u kunt dus ook andere aanpassingen vragen. De lijst wordt ook regelmatig bijgewerkt omdat de definitie van redelijke aanpassingen evolueert, omdat kandidaten om nieuwe aanpassingen verzoeken en omdat nieuwe voorzieningen worden toegekend.

Wilt u meer weten over het diversiteits- en gelijkekansenbeleid van EPSO? Ga naar onze website over gelijke kansen.

Bekijk onze video over redelijke aanpassingen en de flyer waarin stap voor stap staat beschreven hoe u bijzondere voorzieningen voor de selectietests kunt aanvragen.

Wenst u meer informatie? Neem dan contact met ons op (epso-accessibility@ec.europa.eu).

Publicatiedatum: 02/07/2020 - 13:00

WAT

Betaalde stages op verschillende werkterreinen bij het secretariaat-generaal van de Raad van de Europese Unie, voorbehouden aan stagiairs met een handicap. In het kader van dit programma worden 4-6 betaalde stages per jaar gereserveerd voor EU-studenten met een erkende handicap. Je moet een universitair diploma hebben of derdejaarsstudent zijn (of gelijkwaardig niveau) bij een instelling voor hoger onderwijs.

 

WANNEER?

Voor de stages die lopen van september 2020 tot en met januari 2021, kun je solliciteren van 17 februari (12 uur, Belgische tijd) tot 16 maart 2020 (12 uur, Belgische tijd).

 

HOE?

Voor meer informatie en de indiening van je sollicitatie, zie de website van de Raad.

Publicatiedatum: 17/02/2020 - 09:59

Bij EPSO (het Europees Bureau voor personeelsselectie) geloven we in gelijkheid en diversiteit bij al onze selecties, en dit dragen wij ook actief uit.

Wij willen EU-burgers met handicaps (waaronder diverse medische aandoeningen) aanmoedigen om te solliciteren naar banen bij de EU-instellingen of -agentschappen.

Dit is ook een gelegenheid om burgers en potentiële kandidaten te informeren over het diversiteits- en gelijkekansenbeleid van EPSO, over speciale maatregelen voor kandidaten met handicaps (waaronder diverse medische aandoeningen) en over het aanvragen van speciale voorzieningen bij selectietests.

Meer informatie vindt u op de speciale webpagina over de oproep tot samenwerking.

Publicatiedatum: 03/12/2019 - 10:00