Acasă > Important info

Important info

S-a lansat Instrumentul de acțiune pozitivă al Parlamentului European pentru selecția agenților contractuali (CAST) dedicat persoanelor cu handicap.

În fiecare an, PE desfășoară o selecție CAST cu acțiune pozitivă. Aceasta le permite persoanelor cu handicap selectate să obțină o primă experiență de lucru în cadrul PE. Se pot înscrie persoane cu orice profil de studii și experiență, atâta timp cât au un handicap de lungă durată de minimum 20 %.

V-ar interesa? Înscrieți-vă înainte de 2 aprilie 2021 (ora Europei Centrale) pentru o procedură CAST Permanent și trimiteți-vă CV-ul, de preferință în format Europass, la adresa PERS-PositiveAction@europarl.europa.eu, indicând numărul dumneavoastră de candidat EPSO și menționând că îndepliniți criteriul statutului de persoană cu handicap.

Găsiți toate detaliile în cererea de candidaturi lansată de Parlamentul European (disponibilă în EN, FR, DE).

Data postării: 17/03/2021 - 15:20

DESPRE CE ESTE VORBA?

Stagii plătite la Secretariatul General al Consiliului Uniunii Europene, în diferite domenii, rezervate stagiarilor cu handicap. Programul garantează 4-6 stagii remunerate pe an pentru cetățenii UE care suferă de un handicap recunoscut. Candidații trebuie să aibă diplomă de licență sau să fie în ultimul an de facultate. 

CÂND?

Stagiile se desfășoară în două perioade de câte cinci luni:

1 februarie - 30 iunie (prima perioadă)

1 septembrie - 31 ianuarie (a doua perioadă)

CUM?

Găsiți detalii despre stagiu și depunerea candidaturilor pe site-ul Consiliului.

POVESTEA LOR

Descoperiți poveștile câtorva stagiari care au participat la acest program de acțiune.

Data postării: 25/02/2021 - 09:44

EPSO, Oficiul European pentru Selecția Personalului pentru instituțiile UE, caută să sporească diversitatea rezervei de talente pe care le selecționează, astfel încât funcția publică a UE să fie pe deplin reprezentativă pentru diversitatea cetățenilor UE pe care îi deservește. De aceea, a lansat un sondaj pilot privind diversitatea pentru a înțelege mai bine diversitatea candidaților din rezerva actuală și pentru a se putea adresa cât mai multor categorii în viitor.

Chestionarul a fost trimis în prima săptămână a lunii februarie 2021 unor candidați care au participat la concursuri anterioare, încheiate între 2018 și 2020. Participarea este voluntară. Sondajul este complet anonim și respectă cerințele actuale în materie de protecție a datelor. Datele colectate prin intermediul său vor fi utilizate exclusiv pentru a realiza analize statistice ale diversității rezervei de candidați.

Printre principalele obiective ale UE se numără o mai mare acceptare socială, combaterea prejudecăților și promovarea avantajelor asociate diversității, într-o societate tot mai diversificată. Se știe deja că egalitatea și diversitatea pot ajuta Europa să facă față provocărilor actuale, consolidând participarea pe piețele forței de muncă și permițând tuturor cetățenilor să-și valorifice la maximum talentele. 

În procedurile sale de selecție, EPSO asigură egalitatea de șanse și accesul tuturor candidaților, indiferent de mediul din care provin. De asemenea, respectă principiul incluziunii și le oferă tuturor candidaților, în egală măsură, posibilitatea de a-și dovedi competențele, identificând și eliminând factorii de blocaj, posibilele prejudecăți și orice alt risc de discriminare. Sondajul pilot va ajuta EPSO să-și perfecteze activitățile prin care caută să sporească atractivitatea unei cariere în instituțiile UE în rândul tuturor cetățenilor UE.

Perioada de participare la sondaj s-a încheiat. EPSO analizează în prezent răspunsurile primite.

Data postării: 05/02/2021 - 10:49

EPSO promovează egalitatea și diversitatea în toate procedurile de selecție pe care le organizează.

În acest sens, caută să ajungă la cetățeni UE provenind din medii cât mai diverse, pentru a le comunica oportunitățile de carieră în instituțiile UE, pentru a le explica politica sa în materie de egalitate și diversitate și pentru a-i încuraja să ia în calcul o carieră în instituțiile sau agențiile UE și să candideze la selecțiile actuale sau viitoare organizate de EPSO.

Pentru mai multe informații privind apelul la cooperare, vă rugăm să vizitați pagina dedicată.

Data postării: 10/12/2020 - 09:45

În contextul Zilei Internaționale a Persoanelor cu Handicap 2020, EPSO a elaborat un nou Ghid privind amenajările corespunzătoare pentru susținerea testelor sale de selecție, cu informații despre cum pot fi solicitate ajustări speciale. 

Descoperiți în acest ghid: procedura prin care puteți solicita amenajări corespunzătoare, documentele justificative solicitate (ex. certificate medicale), exemple de posibile amenajări, câteva instrumente practice și sfaturi etc.

Pe scurt despre solicitarea ajustărilor speciale

Consultați pliantul cu etapele pe care trebuie să le parcurgă un candidat pentru a solicita ajustări speciale la testele de selecție.

Dacă nu reușiți să accesați acest document cu ajutorul tehnologiei de asistență, deschideți această versiune accesibilă.

Prezentarea EPSO a amenajărilor posibile la testele de selecție.

Pentru mai multe informații privind politica EPSO în materie de egalitate, diversitate și incluziune, vă invităm să accesați pagina EPSO dedicată egalității de șanse.

 

Descoperiți materialul nostru video privind ajustările speciale posibile la testele de selecție:

Data postării: 03/12/2020 - 14:30

VIPTechJob este o aplicație care ajută persoanele cu deficiențe de vedere să își găsească mai ușor un loc de muncă.

EPSO este unul din susținătorii acestui proiect, permițând afișarea oportunităților sale de angajare pe site-ul VIPTechJob.

Instalați aplicația VIPTechJob pentru a descoperi oportunitățile de carieră din instituțiile UE și multe altele.

 

EPSO dorește să atragă mai multe persoane talentate care au un handicap și nevoi specifice.

De aceea, a lansat un apel la cooperare către toate organizațiile implicate în promovarea și bunăstarea persoanelor cu handicap. Mai multe informații despre acest apel.

Data postării: 11/08/2020 - 09:32

EPSO a publicat un document cu amenajările posibile la testele de selecție pentru candidații cu handicap sau cu nevoi specifice, inclusiv pentru candidatele însărcinate sau care alăptează.

Documentul cuprinde definiția pe care o dăm amenajărilor corespunzătoare și propune un glosar al amenajărilor posibile. Pentru fiecare tip de amenajare, puteți vedea ce presupune, în ce fază de testare și în ce centre de testare este posibil să fie acordată și cine este responsabil de furnizarea acesteia.

Detalii aici.

Menționăm că glosarul amenajărilor posibile este doar orientativ și nu este exhaustiv. Puteți solicita întotdeauna alte amenajări, în funcție de nevoile și afecțiunile dumneavoastră specifice. Documentul va fi actualizat regulat în funcție de evoluția amenajărilor corespunzătoare, de noile cereri de ajustări pentru testele de selecție trimise de către candidații noștri și de noile amenajări acordate.

Doriți să aflați mai multe despre politica EPSO privind egalitatea și diversitatea? Consultați pagina noastră privind egalitatea de șanse.

Urmăriți materialul nostru video cu privire la amenajările corespunzătoare și citiți ghidul cu etapele necesare pentru a solicita ajustări speciale la testele de selecție.

Dacă doriți informații suplimentare, nu ezitați să ne contactați (epso-accessibility@ec.Europa.eu).

Data postării: 02/07/2020 - 13:00

DESPRE CE ESTE VORBA?

Stagiu plătit la Secretariatul General al Consiliului Uniunii Europene, în diferite domenii, rezervat stagiarilor cu handicap. Programul garantează 4-6 stagii remunerate pe an pentru cetățenii UE care suferă de un handicap recunoscut. Candidații trebuie să aibă diplomă de licență sau să fie în ultimul an de facultate.

 

CÂND?

Vă puteți depune candidatura pentru perioada septembrie 2020 - ianuarie 2021 de pe 17 februarie (12:00 ora Belgiei) până pe 16 martie 2020 (12:00 ora Belgiei).

 

CUM?

Găsiți detalii despre stagiu și depunerea candidaturilor pe site-ul Consiliului.

Data postării: 17/02/2020 - 09:59

Noi, cei de la EPSO, credem în egalitate și diversitate și promovăm aceste principii în toate procedurile de selecție pe care le organizăm.

Am dori ca mesajul nostru să ajungă la cetățenii UE cu handicap (inclusiv cu diverse afecțiuni medicale), pentru a-i încuraja să vină să lucreze în instituțiile sau agențiile UE.

Apelul la cooperare este și o bună ocazie de a-i informa pe cetățeni și pe potențialii candidați cu privire la politica noastră în materie de egalitate și diversitate și la ajustările care se pot face pentru candidații cu handicap/afecțiuni medicale. Ne-am dori și să le arătăm exact cum pot solicita ajustări speciale în cadrul testelor de selecție.

Pentru mai multe informații privind apelul la cooperare, vă rugăm să vizitați pagina dedicată.

Data postării: 03/12/2019 - 10:00