Domača stran > Important info

Important info

Še pravočasno pred mesecem evropske raznolikosti, ki poteka vsako leto maja, je urad EPSO dokončal poglobljeno analizo prejetih odgovorov na pilotno anketo o raznolikosti, ki jo je začel izvajati leta 2021.

Na podlagi več kot 6 000 prejetih odgovorov in prostovoljnih lastnih izjav anketirancev lahko zdaj preberete našo novo brošuro z glavnimi ugotovitvami in zaključki, vključno s ključnimi značilnostmi obstoječega nabora kandidatov urada EPSO.

Na voljo so tudi dodatne povratne informacije o sami anketi, njenih omejitvah in naslednjih ukrepih, ki jih nameravamo sprejeti za še boljše doseganje premalo zastopanih populacij. Naš namen je povečati raznolikost nabora kandidatov urada EPSO, da bo bolje odražal raznolikost držav članic, za katere delamo.

Datum objave: 28/04/2022 - 09:02

Evropska centralna banka (ECB) išče motivirane in zavzete kandidate z motnjo avtističnega spektra za opravljanje pripravništva na enem od naslednjih področij:

  • upravljanje človeških virov
  • bančni nadzor
  • statistika

To pripravništvo je ena od številnih pobud ECB za privabljanje najbolj nadarjenih kandidatov in povečanje raznolikosti.

Na spletni strani ECB o pripravništvih boste našli vse ustrezne informacije o delovnih nalogah, razpisnih pogojih in postopku prijave. 

Prijave se zaključijo 22. aprila 2022.

Datum objave: 29/03/2022 - 11:03

Začel se je izbirni postopek Evropskega parlamenta v okviru pozitivnih ukrepov za invalide.

Evropski parlament vsako leto kot pozitivni ukrep omogoči invalidom prve delovne izkušnje v Evropskem parlamentu. V izbirnem postopku lahko sodelujejo osebe vseh profilov in ozadij z najmanj 20-odstotno dolgotrajno invalidnostjo.

Prijave zbiramo do 7. marca 2022 do 18.00 (po srednjeevropskem času), svoj življenjepis pošljite na PERS-PositiveAction@europarl.europa.eu. V prijavi navedite jezik, v katerem želite opravljati test, in nam sporočite, ali potrebujete razumno prilagoditev za testiranje. 

Podrobnejše informacije so na voljo na spletišču Evropskega parlamenta.

 

Datum objave: 08/02/2022 - 15:52

KAJ?

Plačano pripravništvo na različnih področjih za pripravnike invalide pri generalnem sekretariatu Sveta Evropske unije. Za državljane in državljanke EU s priznano invalidnostjo je v okviru programa letno na voljo 4 do 6 plačanih pripravništev. Kandidati in kandidatke morajo imeti univerzitetno diplomo ali biti študenti tretjega letnika (ali enakovredne stopnje) visokošolske ustanove. 

KDAJ?

Pripravništvo poteka v dveh obdobjih po pet mesecev:

od 1. februarja do 30. junija (prvo obdobje)

od 1. septembra do 31. januarja (drugo obdobje)

KAKO?

Več informacij je na voljo na spletišču Sveta.

PRIČEVANJA

Pričevanja pripravnikov, ki so sodelovali v tem programu.

Datum objave: 25/02/2021 - 09:44

EPSO, Evropski urad za izbor osebja institucij EU, si prizadeva povečati raznolikost nabora talentov in s tem prispevati, da bo javna uprava EU odražala raznolikost državljank in državljanov, ki jim služi. Zato je Urad začel pilotno anketo raznolikosti, da bi bila bolj razvidna raznolikost obstoječega nabora kandidatov in bi lažje dosegal prihodnje potencialne kandidatke in kandidate.

Anketa je bila v prvem tednu februarja 2021 poslana populaciji kandidatov iz preteklih in zaključenih natečajev iz let 2018 do 2020, udeležba pa je bila prostovoljna. Anketa je bila popolnoma anonimna in skladna z veljavnimi zahtevami glede varstva podatkov. Podatki, zbrani z anketo, se bodo uporabili izključno za statistično analizo raznolikosti nabora kandidatov.

Večje družbeno sprejemanje, boj proti predsodkom in spodbujanje prednosti, ki jih ima različnost v vedno bolj raznoliki družbi, so med ključnimi cilji EU. Priznava se, da lahko enakost in raznolikost Evropi pomagata pri reševanju današnjih izzivov, saj krepita udeležbo na trgih dela in skrbita za to, da lahko vsi v družbi kar najbolje izkoristijo svoje talente.

Urad EPSO v svojih izbirnih postopkih zagotavlja enake možnosti in dostop vsem kandidatom ne glede na njihovo ozadje. V izbirnih postopkih spoštuje vključevanje ter vsem kandidatkam in kandidatom zagotavlja enake možnosti, da lahko v celoti pokažejo svoje kompetence. Opredeljuje in odstranjuje dejavnike, ki bi to lahko preprečevali, morebitne predsodke in vsa druga tveganja diskriminacije. Pilotna anketa bo pomagala izpopolniti dejavnosti urada EPSO, namenjene povečanju privlačnosti poklicne poti v EU za vse državljane EU.

Rezultati ankete so na voljo tukaj.

Datum objave: 05/02/2021 - 10:49

Urad EPSO aktivno spodbuja enakost in raznolikost v vseh svojih izbirnih postopkih.

Urad EPSO bi želel doseči državljane in državljanke EU iz različnih sredin, jih obvestiti o možnostih zaposlovanja v EU, o svoji politiki enakosti in raznolikosti ter jih spodbuditi, da razmislijo o poklicni poti v institucijah ali agencijah EU in se prijavijo na tekoče in prihodnje izbirne postopke EPSO.

Za več informacij o tem pozivu k sodelovanju obiščite namensko stran.

Datum objave: 10/12/2020 - 09:45

Ob priložnosti mednarodnega dneva invalidov 2020 je EPSO pripravil nov vodnik o razumnih prilagoditvah testnega okolja in kako zaprositi za te posebne prilagoditve. 

V vodniku boste med drugim našli opis postopka za razumne prilagoditve, vrste dokumentov, denimo zdravniška potrdila, ki jih je treba predložiti, primere možnih prilagoditev in praktično zbirko orodij z nasveti.

Potrebujete več informacij in orodij o tem, kako zahtevati posebne prilagoditve?

Naš letak po korakih pojasni, kako zaprositi za posebne prilagoditve v okviru izbirnega postopka.

Če imate težave pri dostopanju do tega dokumenta s podporno tehnologijo, je na voljo dostopna različica.

Pregled možnih prilagoditev testnega okolja v okviru izbirnega postopka EPSO.

Za več informacij o politiki urada EPSO glede raznolikosti in vključevanja obiščite  stran EPSO o enakih možnostih.

 

Naš videoposnetek o posebnih prilagoditvah testnega okolja:

Datum objave: 03/12/2020 - 14:30

VIPTechJob je spletna aplikacija, ki slabovidnim osebam lajša iskanje zaposlitve.

EPSO v celoti podpira ta projekt in objavlja zaposlitvene možnosti na spletišču VIPTechJob.

Aplikacija VIPTechJob predstavlja možnosti zaposlitve v institucijah EU in drugod.

 

Urad EPSO bi rad pritegnil več nadarjenih kandidatov in kandidatk z invalidnostjo ali posebnimi potrebami.

Zato je objavil razpis za sodelovanje z vsemi invalidskimi organizacijami, ki promovirajo in skrbijo za dobrobit invalidnih oseb. Več o razpisu.

Datum objave: 11/08/2020 - 09:32

EPSO je pripravil pregled možnih prilagoditev pri izbirnih testih za kandidate z invalidnostjo ali posebnimi potrebami, vključno z nosečnicami in doječimi kandidatkami.

Dokument pojasnjuje razumno prilagoditev in vsebuje glosar možnih prilagoditev. Za vsako vrsto prilagoditve lahko preverite, kaj vsebuje, v kateri testni fazi in testnih centrih jo je možno odobriti ter kdo je odgovoren za njeno zagotavljanje.

Več informacij

Glosar prilagoditev je okviren in ni izčrpen. Vedno lahko zahtevate druge prilagoditve na podlagi vaših posebnih potreb in pogojev. Gre za dokument v nastajanju, ki se redno posodablja na podlagi razvoja na področju razumnih prilagoditev, novih zahtevkov za prilagoditve pri izbirnih testih s strani kandidatov in novih odobrenih prilagoditev.

Vas zanima več o politiki EPSO o enakosti in raznolikosti? Obiščite našo stran o enakih možnostih.

Ogledate si lahko tudi videoposnetek o razumnih prilagoditvah in vodnik po korakih o tem, kako zaprositi za posebne prilagoditve pri izbirnih testih.

Za več informacij nam pišite na: epso-accessibility@ec.Europa.eu.

Datum objave: 02/07/2020 - 13:00

KAJ

Plačano pripravništvo na različnih področjih za pripravnike invalide pri generalnem sekretariatu Sveta Evropske unije. Za državljane in državljanke EU s priznano invalidnostjo je v okviru programa letno na voljo 4 do 6 plačanih pripravništev. Kandidati in kandidatke morajo imeti univerzitetno diplomo ali biti študenti tretjega letnika (ali enakovredne stopnje) visokošolske ustanove.

 

KDAJ

Za obdobje pripravništva od septembra 2020 do januarja 2021 je rok za oddajo prijav od 17. februarja (opoldne, po bruseljskem času) do 16. marca 2020 (opoldne, po bruseljskem času).

 

KAKO

Več informacij je na voljo na spletišču Sveta.

Datum objave: 17/02/2020 - 09:59

Na uradu EPSO verjamemo v enakost in različnost ter ju dejavno spodbujamo v vseh naših izbirnih postopkih.

Zato se želimo obrniti na državljane in državljanke EU z invalidnostjo (vključno z različnimi zdravstvenimi težavami) ter jih spodbuditi k prijavi za delo v institucijah in agencijah EU.

Ob tej priložnosti lahko našim državljanom in državljankam ter morebitnim kandidatom predstavimo našo politiko enakosti in različnosti, posebne ukrepe za kandidate z invalidnostjo (vključno z različnimi zdravstvenimi težavami) in nekaj praktičnih navodil, kako zahtevati posebne prilagoditve testnega okolja.

Več informacij o pozivu k sodelovanju boste našli na tej strani.

Datum objave: 03/12/2019 - 10:00