Domača stran > Important info

Important info

VIPTechJob je spletna aplikacija, ki slabovidnim osebam lajša iskanje zaposlitve.

EPSO v celoti podpira ta projekt in objavlja zaposlitvene možnosti na spletišču VIPTechJob.

Aplikacija VIPTechJob predstavlja možnosti zaposlitve v institucijah EU in drugod.

 

Urad EPSO bi rad pritegnil več nadarjenih kandidatov in kandidatk z invalidnostjo ali posebnimi potrebami.

Zato je objavil razpis za sodelovanje z vsemi invalidskimi organizacijami, ki promovirajo in skrbijo za dobrobit invalidnih oseb. Več o razpisu.

Datum objave: 11/08/2020 - 09:32

EPSO je pripravil pregled možnih prilagoditev pri izbirnih testih za kandidate z invalidnostjo ali posebnimi potrebami, vključno z nosečnicami in doječimi kandidatkami.

Dokument pojasnjuje razumno prilagoditev in vsebuje glosar možnih prilagoditev. Za vsako vrsto prilagoditve lahko preverite, kaj vsebuje, v kateri testni fazi in testnih centrih jo je možno odobriti ter kdo je odgovoren za njeno zagotavljanje.

Več informacij

Glosar prilagoditev je okviren in ni izčrpen. Vedno lahko zahtevate druge prilagoditve na podlagi vaših posebnih potreb in pogojev. Gre za dokument v nastajanju, ki se redno posodablja na podlagi razvoja na področju razumnih prilagoditev, novih zahtevkov za prilagoditve pri izbirnih testih s strani kandidatov in novih odobrenih prilagoditev.

Vas zanima več o politiki EPSO o enakosti in raznolikosti? Obiščite našo stran o enakih možnostih.

Ogledate si lahko tudi videoposnetek o razumnih prilagoditvah in vodnik po korakih o tem, kako zaprositi za posebne prilagoditve pri izbirnih testih.

Za več informacij nam pišite na: epso-accessibility@ec.Europa.eu.

Datum objave: 02/07/2020 - 13:00

KAJ

Plačano pripravništvo na različnih področjih za pripravnike invalide pri generalnem sekretariatu Sveta Evropske unije. Za državljane in državljanke EU s priznano invalidnostjo je v okviru programa letno na voljo 4 do 6 plačanih pripravništev. Kandidati in kandidatke morajo imeti univerzitetno diplomo ali biti študenti tretjega letnika (ali enakovredne stopnje) visokošolske ustanove.

 

KDAJ

Za obdobje pripravništva od septembra 2020 do januarja 2021 je rok za oddajo prijav od 17. februarja (opoldne, po bruseljskem času) do 16. marca 2020 (opoldne, po bruseljskem času).

 

KAKO

Več informacij je na voljo na spletišču Sveta.

Datum objave: 17/02/2020 - 09:59

Na uradu EPSO verjamemo v enakost in različnost ter ju dejavno spodbujamo v vseh naših izbirnih postopkih.

Zato se želimo obrniti na državljane in državljanke EU z invalidnostjo (vključno z različnimi zdravstvenimi težavami) ter jih spodbuditi k prijavi za delo v institucijah in agencijah EU.

Ob tej priložnosti lahko našim državljanom in državljankam ter morebitnim kandidatom predstavimo našo politiko enakosti in različnosti, posebne ukrepe za kandidate z invalidnostjo (vključno z različnimi zdravstvenimi težavami) in nekaj praktičnih navodil, kako zahtevati posebne prilagoditve testnega okolja.

Več informacij o pozivu k sodelovanju boste našli na tej strani.

Datum objave: 03/12/2019 - 10:00