Szakértő az irattári tevékenységek/iratkezelés területén

Kezdőlap > Szakértő az irattári tevékenységek/iratkezelés területén

Ön motivált irattáros/iratkezelő szakember? Az európai intézmények tanácsosi és asszisztensi pozícióba keresnek munkatársakat az irat-, irattár- és információkezelés területén.

A tanácsosok feladata az irat-, irattár- és információkezelési politikák és stratégiák kidolgozása, végrehajtása és nyomon követése, ideértve a gyűjtést, a kiválasztást és a tárolást, a digitális megőrzést, a tartalomkezelést és az információlekérdezést. A felvett munkatársaknak biztosítaniuk kell, hogy az intézmények az irattári anyagaikat, információikat és dokumentumaikat az alkalmazandó jogi kerettel összhangban kezeljék.

Az asszisztensek feladata, hogy összegyűjtsék, rendezzék és indexálják, osztályozzák és megőrizzék az iratokat, kontextuális történeti állományleírásokat készítsenek, bevigyék az irat- és osztályozási hivatkozásokat az elektronikus iratkezelő rendszerekbe, irat- és irattárkezelési támogatást nyújtsanak munkatársainak, valamint segítsék a belső és külső ügyfeleket az információk és a dokumentumok felkutatásában és visszakeresésében.

A kulturális sokszínűség tisztelete és az esélyegyenlőség előmozdítása az EU alapelvei közé tartozik. Az Európa Személyzeti Felvételi Hivatal minden erőfeszítést megtesz annak érdekében, hogy az összes pályázó tekintetében maradéktalanul érvényesüljön az esélyegyenlőség, az egyenlő bánásmód és az egyenlő hozzáférés elve. Az esélyegyenlőségnek szentelt weboldalunkon bővebb információk találhatók az esélyegyenlőségi politikánkról és a kiválasztási eljáráshoz igényelhető speciális vizsgakörülményekről.

Ne szalassza el ezt a kiváló karrierlehetőséget! Jelentkezni 2018. szeptember 13-tól lehet.

 

Jelentkezési feltételek

A pályázóknak valamelyik uniós tagállam állampolgárának kell lenniük, és legalább két hivatalos uniós nyelvet kell ismerniük (amelyből az egyik kötelezően az angol vagy a francia).

A tanácsosi pozícióra jelentkezőknek legalább hároméves felsőfokú tanulmányokat követően szerzett oklevéllel kell rendelkezniük. A tanulmányi időszaknak legalább kétéves irattári, információkezelési/tudásmenedzsment vagy iratkezelési tanulmányokat vagy képzést kell magában foglalnia, vagy az oklevél mellett külön irattári, információkezelési/tudásmenedzsment vagy iratkezelési oklevéllel kell rendelkezni. Ezenkívül a pályázóknak legalább hároméves szakirányú szakmai tapasztalatot is fel kell tudniuk mutatni.

Az asszisztensi pozícióra jelentkezőknek a középfokúnál magasabb szintű oktatásban szerzett diplomával/oklevéllel, és azt követően szerzett, legalább hároméves szakirányú szakmai tapasztalattal kell rendelkezniük. Azok is jelentkezhetnek, akik középfokúnál magasabb szintű tanulmányok folytatására jogosító bizonyítvánnyal rendelkeznek, vagy akik az európai képesítési keretrendszer 5. szintjének megfelelő szakmai képzésben vettek részt. Mindkét esetben a tanulmányokat követően szerzett, legalább hatéves szakirányú szakmai tapasztalat is követelmény.

 

Szakértő az irattári tevékenységek/iratkezelés területén – Áttekintés

 

A kiválasztási eljárás áttekintése: 

Jelentkezés

Számítógépes vizsgák

Talent screener

Értékelőközpont (assessment centre)

Tartaléklista