Specialisten op het gebied van archief-/documentbeheer

Startseite > Specialisten op het gebied van archief-/documentbeheer

Bent u een gemotiveerde specialist archief-/documentbeheer? De Europese instellingen zoeken administrateurs en assistenten voor het beheer van documenten, archieven en informatie.

Als administrateur werkt u vooral aan de ontwikkeling, uitvoering en monitoring van beleid en strategieën, onder meer met betrekking tot vastlegging, selectie en opslag, digitale duurzaamheid, content managementen ontsluiting van informatie. U zorgt ervoor dat de instellingen hun archieven, gegevens en documenten beheren in overeenstemming met het toepasselijke juridische kader.

Als assistent verzamelt, sorteert, classificeert en beschermt u documenten, schrijft u contextuele historische beschrijvingen van collecties, voert u verwijzingen naar documenten en dossiers in elektronische systemen voor documentbeheer in, biedt u ondersteuning bij het beheer van documenten en archieven aan collega’s en helpt u interne en externe cliënten om gegevens en documenten te vinden en op te vragen.

Respect voor culturele verscheidenheid en gelijke kansen zijn fundamentele waarden van de EU. Het Europees Bureau voor personeelsselectie geeft alle kandidaten dezelfde kansen, behandeling en mogelijkheden. Meer informatie over ons gelijkekansenbeleid en over het aanvragen van bijzondere voorzieningen bij de selectietests vindt u op de desbetreffende infopagina.

Mis deze geweldige carrièremogelijkheid niet, u kunt solliciteren vanaf 13 september 2018.

 

Bent u de persoon die wij zoeken?

U moet de nationaliteit van een EU-land hebben en ten minste twee officiële EU-talen kennen, waaronder Engels of Frans.

Om te solliciteren als administrateur moet u een universitaire opleiding van ten minste drie jaar hebben afgesloten, waarvan twee jaar op het gebied van het beheer van archieven, informatie/kennis of documenten, of moet u naast uw universitair diploma ook beschikken over een diploma in het beheer van archieven, informatie/kennis of documenten. Bovendien moet u beschikken over ten minste drie jaar beroepservaring die relevant is voor de functie.

Voor de functie van assistent moet u een diploma van hoger onderwijs hebben, gevolgd door ten minste drie jaar relevante werkervaring. U kunt ook solliciteren als u alleen een diploma heeft dat toegang geeft tot hoger onderwijs of als u een beroepsopleiding heeft gevolgd (die overeenkomt met niveau 5 van het Europees kwalificatiekader), beide gevolgd door tenminste zes jaar relevante werkervaring.

 

Overzicht van specialisten op het gebied van archief-/documentbeheer

 

Overzicht van de selectieprocedure: 

Sollicitatie

Tests per computer (CBT)

Talent screener

Assessment

Reservelijst