Begynderniveau for nyuddannede

Forside > Jobmuligheder > Begynderniveau for nyuddannede

Hvis du lige er blevet færdig med en højere uddannelse og ønsker at arbejde i en af EU's institutioner, vil du typisk søge det, vi kalder et administratorjob i lønramme AD5 for at blive fastansat. Som administrator kan du allerede tidligt i din karriere komme til at spille en vigtig rolle i EU's processer og få stort ansvar.

Ud over dit eksamensbevis (som mindst skal være på bachelorniveau) har du kun brug for to ting til for at opfylde de grundlæggende betingelser for at deltage i vores udvælgelsesprøver for universitetsuddannede. Du skal være EU-borger, kunne tale ét officielt EU-sprog flydende og have godt kendskab til et andet (for at søge en lingvistprofil skal du kunne 3 EU-sprog).

Udvælgelsen af ansøgere til faste stillinger i EU afholdes som "åbne udvælgelsesprøver". Den mest relevante udvælgelsesprøve for universitetsuddannede lanceres hvert forår, normalt som en udvælgelsesprøve for generalister, som ikke kræver, at man har studeret inden for et bestemt område.

En åben udvælgelsesprøve består af prøver og bedømmelsesøvelser, der skal måle dine faglige kvalifikationer og en række grundlæggende færdigheder. På grund af det meget store antal ansøgere er dette den mest retfærdige og gennemsigtige form for udvælgelse.

Vores udvælgelsesprøver offentliggøres under Jobmuligheder og med en meddelelse om udvælgelsesprøve, som indeholder alle oplysninger om jobprofilen, ansøgningskriterierne og udvælgelsesproceduren. Udformningen af prøverne afhænger af, hvilken jobprofil der er tale om. Du kan finde flere oplysninger om ansøgningsprocessen under Sådan ansøger du.

Tilmeldingen til udvælgelsesprøverne begynder på samme tid hvert år (det kalder vi udvælgelsesrunden) – om sommeren for oversættere og om foråret for andre profiler. De uddannelsesprofiler, vi leder efter (f.eks. jura eller revision), kan variere fra år til år, og det samme kan de sprog, vi søger oversættere i. Andre udvælgelsesprocedurer for f.eks. specialister og assistenter lanceres mellem disse runder.

Vi fokuserer i vores udvælgelsesprøver på dine faglige og generelle kompetencer, f.eks.:

  • Analyse og problemløsning
  • Kommunikation
  • Levering af kvalitet og resultater
  • Læring og udvikling
  • Prioritering og organisation
  • Evnen til at arbejde under pres
  • Samarbejde
  • Ledelse

Find ud af, om du har, hvad der skal til for at gøre en forskel for Europa, og test dig selv med vores testeksempler.