Absolvenți debutanți

Acasă > Posturi disponibile > Absolvenți debutanți

Dacă ați absolvit facultatea de curând și doriți să lucrați pentru instituțiile europene, vă puteți înscrie la concursurile EPSO pentru profilul „administrator” - gradul AD5, care vă pot permite să deveniți funcționar titular. În această calitate, veți juca un rol important în activitățile UE și veți avea responsabilități mari încă de la începutul carierei.

Pe lângă diploma de absolvire (cel puțin diplomă de licență) nu mai trebuie să îndepliniți decât două condiții pentru a putea participa la procedurile noastre de selecție. Să fiți cetățean al UE și să vorbiți fluent una din limbile oficiale ale UE și să cunoașteți bine o a doua limbă (pentru profilurile lingvistice va trebui să cunoașteți și o a treia limbă oficială a UE).

Procedurile de selecție pentru funcțiile permanente în instituțiile UE se numesc „concursuri generale”. Pentru proaspeții absolvenți, cel mai potrivit concurs este cel lansat în primăvara fiecărui an, întrucât acesta se adresează „generaliștilor” și nu necesită un anumit domeniu de expertiză.

Concursul constă în teste și exerciții de evaluare a nivelului competențelor profesionale și de bază pe care le aveți. Având în vedere concurența extrem de mare, luăm măsurile cele mai stricte pentru ca această procedură de selecție să fie echitabilă și transparentă.

Concursurile EPSO sunt publicate în secțiunea Posturi disponibile și anunțate printr-un anunț de concurs care prezintă detaliat profilul, criteriile de eligibilitate și procedura de selecție. Structura concursului diferă în funcție de profilul căutat. Puteți afla mai multe amănunte cu privire la procedura de înscriere în secțiunea cu același nume.

Înscrierea la concursuri începe în aceleași perioade din an (așa-numitele cicluri): primăvara pentru administratori generaliști (și deci și pentru absolvenții de studii superioare) și vara pentru traducători. Profilurile de administrator pe care le căutăm pot totuși varia de la an la an (juriști, auditori etc.), la fel ca și limbile de care este nevoie pentru posturile de traducător. Alte proceduri de selecție, precum cele pentru specialiști sau asistenți, sunt lansate între cicluri.

În cadrul procedurii de selecție, evaluăm atât competențele profesionale ale candidatului, cât și competențele generale legate de:

  • Analizarea și rezolvarea problemelor
  • Comunicare
  • Oferirea unor servicii de calitate și obținerea de rezultate
  • Învățare și dezvoltare
  • Stabilirea priorităților și organizare
  • Reziliență
  • Lucrul în echipă
  • Aptitudini de conducere

Vreți să vedeți cum arată testele EPSO și să vă încercați puterile? Parcurgeți exemplele de teste.