Kezdőlap > Munkalehetőségek > Institutions and agencies > Az Európai Unió Bírósága

Az Európai Unió Bírósága

Az Európai Unió Bírósága – melynek székhelye Luxembourgban található – jogértelmezést ad ki az uniós jogszabályokról annak érdekében, hogy azokat az összes uniós országban azonos módon alkalmazzák, ezen túlmenően pedig rendezi a tagállami kormányok és az uniós intézmények közötti jogvitákat. Bizonyos esetekben magánszemélyek, cégek és szervezetek is keresetet indíthatnak az Európai Unió Bíróságán, ha megítélésük szerint valamelyik uniós intézmény megsértette a jogaikat.

A Bíróság a szolgálatainál dolgozó alkalmazottak túlnyomó többségét az ezen a webhelyen közzétett nyílt versenyvizsgák tartaléklistáiról veszi fel. Bizonyos körülmények között azonban a Bíróság ideiglenes alkalmazottakat, illetve kisegítő feladatokat végző szerződéses alkalmazottakat is foglalkoztathat. Ez a többi uniós intézményre is igaz.

Munkavégzés helye(i): 

Szakmai gyakorlat

Az Európai Unió Bírósága – Tolmácsolási szakmai gyakorlat

Munkavégzés helye(i): Luxembourg (Luxemburg)
Intézmény / Ügynökség: Az Európai Unió Bírósága
A szerződés típusa: Gyakornokok

A tolmácsolási szakmai gyakorlatot elsősorban azoknak a frissen végzett konferenciatolmácsoknak kínáljuk, akiknek a nyelvpárosítása a Tolmácsolási Igazgatóság tevékenysége szempontjából előnyös. Célunk, hogy a pályakezdő tolmácsok számára lehetővé tegyük a szakmai fejlődésük támogatását a tolmácsolás, különösen a jogi tolmácsolás területén, amely magában foglalja az ügyiratokból történő felkészülést, a terminológiai kutatómunkát és a tolmácskabinban végzett gyakorlati feladatokat.

Kik jelentkezhetnek? Szakirányú végzettséggel rendelkező, frissen végzett konferenciatolmácsok, akik képesek az írott francia szöveg megértésére is.

Időtartam: 10–12 hét

További információk: https://curia.europa.eu/jcms/jcms/Jo2_7008/

Szakmai gyakorlatok

Munkavégzés helye(i): Luxembourg (Luxemburg)
Intézmény / Ügynökség: Az Európai Unió Bírósága
A szerződés típusa: Gyakornokok

Az Európai Unió Bírósága korlátozott számban minden évben lehetőséget biztosít öthónapos fizetett szakmai gyakorlatra. E szakmai gyakorlatot elsősorban a Jogi Szakfordítási Igazgatóságokon, a Kutatási és Dokumentációs Igazgatóságon, a Kommunikációs Igazgatóságon, a Protokoll és Látogatásszervezési Igazgatóságon, az igazgatási ügyek jogtanácsosa mellett, a Törvényszék Hivatalánál és a Tolmácsolási Igazgatóságon lehet teljesíteni.

Kik jelentkezhetnek? A pályázóknak jogi vagy (jogi szakirányú) politikatudományi egyetemi diplomával kell rendelkezniük, és tudniuk kell franciául.

Időtartam: 5 hónap

Kapnak-e fizetést a gyakornokok? Igen. A fizetés havonta kb. 1120 euró. 

Mikor lehet kezdeni? Minden évben március 1-jén és október 1-jén. 

További információk: https://curia.europa.eu/jcms/jcms/Jo2_7008/en/