Početna stranica > Mogućnosti zaposlenja > Institutions and agencies > Europska služba za vanjsko djelovanje

Europska služba za vanjsko djelovanje

U Bruxellesu i u uredima diljem svijeta Europska služba za vanjsko djelovanje (ESVD) diplomatska je služba EU-a. Njezina je zadaća učiniti vanjsku politiku EU-a što dosljednijom i učinkovitijom te time povećati utjecaj EU-a u svijetu.

Europski ured za odabir osoblja povremeno na ovom web-mjestu objavi poziv Europske službe za vanjsko djelovanje na iskaz interesa. Da bi ušli u obzir za zapošljavanje, kandidati moraju proći test. Pojedinci mogu i na web-mjestima raznih delegacija potražiti slobodna radna mjesta za ugovorno osoblje u delegacijama EU-a.

Mjesto zaposlenja: 

Pripravnički staž

Europska služba za vanjsko djelovanje

Mjesto zaposlenja: Gradovi izvan EU-a
Vrsta ugovora: Pripravnici

EU tradicionalno nudi mogućnost odrađivanja pripravničkog staža u delegacijama EU-a diljem svijeta. Tu mogućnost koriste uglavnom studenti i osobe koje su nedavno diplomirale. Riječ je o obrazovnom projektu koji ne podrazumijeva zasnivanje ugovornog ili radnog odnosa s delegacijom.

Tko se može prijaviti: ovisno o stupu kojem određeni staž pripada stažiranje u delegacijama EU otvoreno je državljanima EU-a, državljanima zemalja kandidatkinja koje su zaključile pristupne pregovore s EU-om i državljanima zemlje u kojoj se nalazi delegacija. Za plaćeno stažiranje kandidati moraju imati sveučilišnu ili jednakovrijednu visokoškolsku diplomu najmanje na razini prvopristupnika; za neplaćeno obvezno stažiranje kandidati moraju biti studenti 3., 4. ili 5. godine sveučilišnog ili drugog visokoobrazovnog programa. Kandidati moraju imati aktivno znanje radnog jezika delegacije EU-a. Znanje službenog jezika zemlje u kojoj se delegacija nalazi smatra se prednošću.

Trajanje: najviše 6 mjeseci

Plaćeno: za osobe koje su nedavno diplomirale i imaju manje od jedne godine radnog iskustva
Neplaćeno obvezno stažiranje: za studente koji već žive i studiraju u zemlji u kojoj se delegacija nalazi

Više informacija: https://eeas.europa.eu/headquarters/headquarters-homepage/39144/traineeship-eu-d...