Kezdőlap > Munkalehetőségek > Institutions and agencies > Európai Külügyi Szolgálat

Európai Külügyi Szolgálat

Az Európai Külügyi Szolgálat (EKSZ) az EU diplomáciai testülete, amely brüsszeli székhelyén és világszerte működő irodáin keresztül végzi tevékenységét. Az EKSZ arra törekszik, hogy az EU külpolitikája következetesebbé és hatékonyabbá váljon, és ezáltal Európa globális befolyása növekedjen.

Az Európai Külügyi Szolgálat közzéteszi weboldalán az összes olyan állást, amelyre székhelyén vagy az Unió küldöttségein szerződéses alkalmazottakat keres (lásd a lenti linket).

Munkavégzés helye(i): 

Szakmai gyakorlat

Európai Külügyi Szolgálat

Munkavégzés helye(i): Nem uniós városok
Intézmény / Ügynökség: Európai Külügyi Szolgálat
A szerződés típusa: Gyakornokok

Az EU már régóta biztosít szakmai gyakornoki lehetőségeket a világ különböző pontjain működő küldöttségein. A gyakornoki programok célcsoportját elsősorban a hallgatók és a fiatal diplomások képezik. Oktatási projektekről van szó, amelyek semmiféle szerződéses vagy foglalkoztatási kötelezettséget nem rónak a küldöttségekre.

Kik jelentkezhetnek? Az adott pillértől függően uniós állampolgárok, az uniós csatlakozási tárgyalásokat lezárt tagjelölt országok állampolgárai és a fogadó ország állampolgárai jelentkezhetnek gyakornoknak az uniós küldöttségeknél. A fizetett szakmai gyakorlatra jelentkezőknek egyetemi vagy azzal egyenértékű felsőoktatási végzettséggel (legalább alapfokú diplomával) kell rendelkezniük. Fizetés nélküli szakmai gyakorlatra harmad-, negyed- vagy ötödéves, egyetemi vagy más felsőoktatásbeli hallgatók jelentkezhetnek. A jelentkezőknek tudniuk kell beszélni az adott küldöttség munkanyelvén. A fogadó ország hivatalos nyelvének ismerete előnyt jelent.

Időtartam: legfeljebb 6 hónap

Kapnak-e fizetést a gyakornokok? Az egy évnél rövidebb szakmai tapasztalattal rendelkező fiatal diplomások kapnak fizetést.
Fizetés nélküli szakmai gyakorlat: A fogadó országban élő és tanuló hallgatók nem kapnak fizetést.

További információk: https://eeas.europa.eu/headquarters/headquarters-homepage/39144/traineeship-eu-d…