Startseite > Vacatures > Institutions and agencies > Europese Dienst voor extern optreden

Europese Dienst voor extern optreden

De Europese Dienst voor extern optreden, gevestigd in Brussel, is de diplomatieke dienst van de EU met kantoren over de hele wereld. De dienst moet het buitenlands beleid van de EU samenhangender en doeltreffender maken om Europa meer invloed in te wereld te geven.

Alle vacatures voor arbeidscontractanten, zowel in het hoofdkwartier als in de EU-delegaties, worden gepubliceerd op de website van de dienst (link hieronder).

Standplaatsen: 

Stage

Europese Dienst voor extern optreden

Standplaatsen: Plaatsen buiten de EU
Instelling/Agentschap: Europese Dienst voor extern optreden
Dienstverband: Trainee

De EU biedt al sinds jaar en dag stages in EU-delegaties overal ter wereld. Deze stages zijn hoofdzakelijk bedoeld voor studenten en jonge afgestudeerden, en leiden niet tot een overeenkomst met of baan bij de delegatie.

Voor wie? Stages bij EU-delegaties staan open voor EU-burgers, onderdanen van kandidaat-lidstaten waarmee de toetredingsonderhandelingen zijn afgerond, en onderdanen van het gastland. Wie voor een betaalde stage in aanmerking wilt komen, moet afgestudeerd zijn aan een universiteit of gelijkwaardige instelling voor hoger onderwijs en minimaal een bachelor-niveau hebben behaald. Verplichte stages voor 3e, 4e en 5e-jaars studenten van universiteiten en andere instellingen voor hoger onderwijs zijn onbezoldigd. Kandidaten moeten de werktaal van de EU-delegatie beheersen, kennis van de taal van het gastland is een pluspunt.

Hoe lang? Maximaal 6 maanden

Betaald? Ja, voor jonge afgestudeerden met minder dan een jaar beroepservaring.
Nee, als het gaat om een verplichte stage voor studenten die al in het gastland wonen en er studeren.

Meer informatie: https://eeas.europa.eu/headquarters/headquarters-homepage/39144/traineeship-eu-d…