Home > Job opportunities > Institutions and agencies > Ombudsmanul European

Ombudsmanul European

Ombudsmanul European, cu sediul la Strasbourg, investighează plângeri cu privire la cazuri de proastă administrare înregistrate în instituțiile și organismele UE. Plângerile pot fi înaintate de cetățeni ai statelor membre sau de rezidenți pe teritoriul Uniunii ori de asociații și întreprinderi cu sediul în UE.

Dacă doriți să lucrați pentru Biroului Ombudsmanului European, trebuie să consultați regulat site-ul de față, unde veți găsi toate informațiile necesare cu privire la procedurile viitoare de selecție.

Stagiari

Ombudsmanul European

Înscrieri începând cu: 01/02/2019
Termen limită: 31/03/2019 - 23:59(ora Bruxelles-ului)
Locații: Bruxelles (Belgia), Strasbourg (Franța)
Instituție/Agenție: Ombudsmanul European
Tip de contract: Stagiar

Ombudsmanul European organizează stagii pentru absolvenții de studii superioare interesați de administrația publică europeană și, în special, de cum se raportează aceasta la cetățeni.

Stagiile sunt menite să le ofere tinerilor absolvenți experiență practică în legătură cu activitatea Ombudsmanului European și să le permită să își dezvolte cunoștințele și aptitudinile dobândite pe parcursul studiilor. În funcție de obiective, stagiarii vor avea ca sarcini, de exemplu, să ajute la investigațiile lansate în urma plângerilor, să lucreze în domeniul mass-mediei și comunicării sau să participe la proiecte IT ori la analize relevante pentru activitatea Ombudsmanului. Stagiarii lucrează sub supravegherea directă a unui funcționar sau agent din cadrul Ombudsmanului European, de obicei un șef de unitate sau echivalentul său.

Candidați eligibili: cetățeni ai unui stat membru al UE sau ai unei țări candidate la aderarea la UE care au absolvit cel puțin 3 ani de studii în următoarele domenii: științe politice, studii europene, relații internaționale, administrație publică europeană, resurse umane, drept, audit și economie

Durata: Minimum 4 luni, cu posibilitate de extindere cu încă 8 luni (în funcție de rezultate) – în total, maximum 12 luni

Plătit: Da. Circa 1 300 EUR pe lună la Bruxelles și 1 500 EUR pe lună la Strasbourg.

Date de începere: 1 ianuarie și 1 septembrie