Početna stranica > Mogućnosti zaposlenja > Institutions and agencies > Europski nadzornik za zaštitu podataka

Europski nadzornik za zaštitu podataka

U okviru svojih dužnosti institucije i tijela EU-a ponekad obrađuju osobne podatke građana u elektroničkom, pisanom ili vizualnom obliku. Obrada podrazumijeva prikupljanje, bilježenje, pohranu, dohvaćanje, slanje, blokiranje ili brisanje podataka. Zadaća je europskog nadzornika za zaštitu podataka (EDPS) sigurati pridržavanje strogih pravila o zaštiti privatnosti koja vrijede za te aktivnosti.

EDPS je osnovan 2004., sjedište mu je u Bruxellesu, a trenutačno je u pet odjela i sektora zaposleno oko 60 osoba. Pored statutarnog osoblja, postoje programi za privremene nacionalne stručnjake i pripravnike. 

Mjesto zaposlenja: 

Pripravnički staž

Europski nadzornik za zaštitu podataka

Mjesto zaposlenja: Bruxelles (Belgija)
Vrsta ugovora: Pripravnici

Ured Europskog nadzornika za zaštitu podataka osobama s visokoškolskom diplomom nudi mogućnost da u praksi primijene znanje koje su stekli tijekom studija, posebno u svojim područjima specijalizacije. Stažiranje je prilika za stjecanje praktičnog iskustva u svakodnevnom radu Ureda Europskog nadzornika za zaštitu podataka i znanja iz područja zaštite podataka.

Tko se može prijaviti: državljani država članica EU-a koji su dovršili prvi ciklus visokoškolskog obrazovanja (trogodišnje sveučilišno obrazovanje) te stekli punu diplomu ili jednakovrijednu ispravu

Trajanje: 5 mjeseci 

Plaćeno: da, oko 950 EUR mjesečno

Datum početka: 1. ožujka i 1. listopada

Više informacija: https://edps.europa.eu/about-edps/recruitment_en#traineeship