Startseite > Vacatures > Institutions and agencies > Europese Toezichthouder voor gegevensbescherming

Europese Toezichthouder voor gegevensbescherming

De EU-instellingen en -organen moeten soms in verband met hun activiteiten persoonsgegevens van burgers – in elektronische vorm, op papier of in beeldvorm – verwerken. Onder "verwerken" verstaan we activiteiten zoals het verzamelen, opslaan, archiveren, opzoeken, verzenden, afschermen en wissen van gegevens. Daarvoor gelden strenge privacyregels en de Europese Toezichthouder voor gegevensverwerking (EDPS) moet erop toezien dat die ook worden toegepast.

De EDPS, gevestigd in Brussel, werd opgericht in 2004 en telt momenteel ongeveer 60 medewerkers, verdeeld over vijf eenheden en sectoren. Naast vast personeel zijn er programma’s voor tijdelijke nationale deskundigen en stagiairs.

Standplaatsen: 

Stage

Europese Toezichthouder voor gegevensbescherming (EDPS)

Standplaatsen: Brussel (België)
Dienstverband: Trainee

De EDPS biedt universitair afgestudeerden de kans om de kennis die zij tijdens hun studie hebben opgedaan, met name in hun specialisatie, in de praktijk te brengen. Als stagiair bij de EDPS doe je ervaring op met het dagelijks werk en leer je meer over gegevensbescherming.

Voor wie? EU-burgers die de eerste cyclus van het hoger onderwijs (drie jaar universiteit) hebben afgesloten met een volwaardig diploma (of een gelijkwaardige titel).

Hoe lang? 5 maanden 

Betaald? Ja, ongeveer 950 euro per maand.

Vanaf wanneer? 1 maart of 1 oktober

Meer informatie: https://edps.europa.eu/about-edps/recruitment_en