Acasă > Posturi disponibile > Institutions and agencies > Autoritatea Europeană pentru Protecția Datelor

Autoritatea Europeană pentru Protecția Datelor

În exercitarea funcțiilor lor, instituțiile și organismele UE trebuie uneori să prelucreze datele cu caracter personal comunicate de cetățeni sub formă electronică, în scris sau vizual. Prelucrarea include colectarea, înregistrarea, stocarea, extragerea, transmiterea, blocarea sau ștergerea datelor. Este în sarcina Autorității Europene pentru Protecția Datelor (AEPD) să asigure respectarea normelor stricte cu privire la viața privată care se aplică acestor activități.

AEPD are sediul la Bruxelles și a fost înființată în 2004. Ea numără, în prezent, aproximativ 60 de angajați, împărțiți în 5 unități și sectoare. În plus, derulează programe pentru experți naționali temporari și stagiari.

Stagiari

Autoritatea Europeană pentru Protecția Datelor (AEPD)

Locații: Bruxelles (Belgia)
Tip de contract: Stagiar

AEPD le oferă proaspeților absolvenți de studii superioare posibilitatea punerii în practică a cunoștințelor dobândite pe parcursul studiilor, în special în domeniile lor de competență. Stagiarii învață despre activitățile desfășurate concret de AEPD și despre protecția datelor.

Candidați eligibili: Cetățeni ai statelor membre ale UE care au absolvit primul ciclu de studii superioare (3 ani de facultate) și au obținut diploma sau alt înscris echivalent

Durata: 5 luni 

Plătit: Da. Circa 950 EUR pe lună

Datele de începere: 1 martie și 1 octombrie

Mai multe informații: https://edps.europa.eu/about-edps/recruitment_en