Domača stran > Zaposlitvene možnosti > Institutions and agencies > Evropski nadzornik za varstvo podatkov

Evropski nadzornik za varstvo podatkov

Institucije in organi EU morajo pri opravljanju svojih nalog včasih obdelati osebne podatke državljanov – v elektronski, pisni ali vizualni obliki. K obdelavi podatkov sodi njihovo zbiranje, evidentiranje, shranjevanje, priklic, pošiljanje, blokiranje in brisanje. Naloga evropskega nadzornika za varstvo podatkov je varovati stroga pravila glede zasebnosti, ki urejajo te dejavnosti.

Evropski nadzornik za varstvo podatkov s sedežem v Bruslju je bil ustanovljen leta 2004 in trenutno zaposluje približno 60 uslužbencev, ki delajo v petih enotah in sektorjih. Poleg redno zaposlenih so na voljo začasna delovna mesta za nacionalne strokovnjake in pripravnike.

Lokacija/-e: 

Pripravništvo

Evropski nadzornik za varstvo podatkov

Lokacija/-e: Bruselj (Belgija)
Vrsta pogodbe: Pripravnik

Evropski nadzornik za varstvo podatkov (ENVP) daje novim univerzitetnim diplomantom možnost, da v praksi preverijo znanje, ki so ga pridobili s študijem, zlasti na svojem področju kompetenc. Pripravništvo omogoča pridobitev praktičnih izkušenj na področju vsakdanjih dejavnosti urada ENVP ter varstva podatkov.

Kdo se lahko prijavi: državljani držav članic EU s končano najmanj prvo stopnjo visokošolskega študija (triletni študij) in diplomo ali enakovrednim spričevalom.

Trajanje: 5 mesecev 

Plačano: da, okoli 950 evrov na mesec

Začetek: 1. marec in 1. oktober

Več informacij: https://edps.europa.eu/about-edps/recruitment_en#traineeship